Over ons

Wij geloven dat gegevens houvast bieden. Of je nou wilt weten of je schutting op de grens staat, of wat de beste route is voor een nieuwe snelweg. Gegevens helpen bij het maken van keuzes. En wanneer ze je rechtszekerheid geven, kun je er zelfs je bestaan op bouwen. Een eigen huis kan onderpand zijn voor een lening om een bedrijf op te starten. Vastgoedgegevens vormen de basis voor economische groei. Dat verplicht ons als Kadaster om er zorgvuldig mee om te gaan. 

Onze missie

Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland. En de rechten die daar bij horen, zoals eigendom en hypotheek. Dat geldt ook voor schepen, luchtvaartuigen en (ondergrondse) netwerken. Onze wettelijke taak zorgt voor rechtszekerheid: het is voor iedereen duidelijk wie welke rechten heeft. Samen met andere overheden zorgen we ervoor dat de geografische informatie van Nederland goed te raadplegen is. Dit doen we tegen zo laag mogelijke kosten.

Het Kadaster in 3 minuten

Het Kadaster: wie zijn we, wat doen we en waarom doen we dat? Een filmpje geeft u in 3 minuten antwoord op deze vragen. Klik op de afbeelding om de film te bekijken op YouTube.

Link naar het Youtube kanaal. Getoond wordt een filmpje over Het Kadaster: wie zijn we, wat doen we en waarom doen we dat?