Hypotheekregister: hypotheekhouder en beslag

Hebt u een nieuw huis op het oog? Voor het kopen van een huis is het handig om informatie te hebben over de huidige hypotheek en hypotheekhouder. En om te weten of er beslag op een woning is gelegd. Deze informatie vindt u in het hypotheekregister.
 

Direct hypotheekinformatie bestellen in de webwinkelKennis uit het hypotheekregister kan van pas komen bij de onderhandelingen over de vraagprijs van een huis. U weet dan bijvoorbeeld welke hypotheek de huidige eigenaar bij de koop heeft afgesloten of dat er beslag is gelegd op de woning.

Hypotheekregister inzien: wie is de hypotheekhouder?

Bij het Kadaster kunt u informatie opvragen uit het hypotheekregister. Wij verstrekken informatie over hypotheek, hypotheekhouder en eventueel beslag. Bij het Kadaster staat deze informatie geregistreerd voor elk perceel of appartement. Wilt u deze gegevens raadplegen? Bestel dan het product Hypotheekinformatie. Hierin vindt u de volgende informatie (ook wel essentialia genoemd):

  • de namen van de schuldeisers (hypotheekhouders) of beslagleggers;
  • de datum van inschrijving bij het Kadaster;
  • de hoofdsom of het bedrag van inschrijving of beslaglegging;
  • het zakelijk recht waarop de inschrijving betrekking heeft (bijvoorbeeld erfpacht of opstal).

Hypotheekregister: voor of na 1995

Vanaf 1995 zijn ook de essentialia uit de hypotheekakte en het eventuele beslag opgenomen in de Basisregistratie Kadaster. Deze worden getoond in het Hypothecair bericht object. Betreft het een hypotheek of beslag van voor 1995? Dan wordt alleen het deel en nummer getoond en wordt voor de ontbrekende gegevens een kopie van de hypotheekakte of het beslag meegezonden.

Bestellen met abonnement

Zakelijke klanten met een abonnement op Mijn Kadaster kunnen Hypotheekinformatie (Hypothecair bericht object) downloaden via Kadaster-on-line.  

Bestellen met bestelformulier

U kunt de Hypotheekinformatie ook bestellen met het bestelformulier. Hiervoor gelden aangepaste tarieven. Tarieven en de link naar het formulier vindt u bij Hypotheekinformatie.

 

Lees meer over hypotheekhouder, hypotheek en beslag