Hypotheekregister: hypotheekhouder en beslag

Hebt u een nieuw huis op het oog? Voor het kopen van een huis is het handig om informatie te hebben over de huidige hypotheek en hypotheekhouder. En om te weten of er beslag op een woning is gelegd. Deze informatie vindt u in het hypotheekregister.

Bestel in de webwinkel


Kennis uit het hypotheekregister kan van pas komen bij de onderhandelingen over de vraagprijs van een huis. U weet dan bijvoorbeeld welke hypotheek de huidige eigenaar bij de koop heeft afgesloten of dat er beslag is gelegd op de woning.

Hypotheekregister inzien: wie is de hypotheekhouder?

Bij het Kadaster kunt u informatie opvragen uit het hypotheekregister. Wij verstrekken informatie over hypotheek, hypotheekhouder en eventueel beslag. Bij het Kadaster staat deze informatie geregistreerd voor elk perceel of appartement. Wilt u deze gegevens raadplegen? Bestel Hypotheekinformatie in onze webwinkel met de volgende informatie:

  • de namen van de schuldeisers (hypotheekhouders) of beslagleggers
  • de datum van inschrijving bij het Kadaster
  • de hoofdsom of het bedrag van inschrijving of beslaglegging
  • het zakelijk recht waarop de inschrijving betrekking heeft (bijvoorbeeld erfpacht of opstal)

Hypotheekregister: voor of na 1995

Sinds 1995 zijn de belangrijkste zaken uit de hypotheekakte en het eventuele beslag opgenomen in de Basisregistratie Kadaster. Deze worden getoond in Hypotheekinformatie (ook wel Hypothecair bericht object). Gaat het om een hypotheek of beslag van voor 1995? Dan ziet u alleen het deel en nummer. Hiermee kunt u een kopie van de hypotheekakte opvragen. In de akte vindt u de gevraagde hypotheekinformatie.

Bestellen met abonnement

Zakelijke klanten met een abonnement op Mijn Kadaster kunnen Hypotheekinformatie (Hypothecair bericht object) downloaden via Kadaster-on-line.

Bestellen met bestelformulier

U kunt de Hypotheekinformatie ook bestellen met het bestelformulier. Hiervoor gelden aangepaste tarieven.