Huizen

Woning

Wilt u een huis kopen of verkopen? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Bij het Kadaster vindt u veel nuttige informatie over bijvoorbeeld de waarde of beperkingen in gebruik.

Veel van wat is vastgelegd over een woning of perceel staat in de openbare registers van het Kadaster. Deze informatie kunt u opvragen. Wij hebben een aantal belangrijke onderwerpen voor u bij elkaar gezet.

Wie is de eigenaar van deze woning?

 1. Eigendom

  Wie is de gerechtigde of eigenaar van een woning of perceel? U vindt het in de koopakte of een uittreksel van deze akte. Wilt u meer weten over een woning? Een Woningrapport geeft u snel een totaalbeeld van een woning.

Wat is de waarde of de koopsom van dit huis?

 1. Woningwaarde

  Informatie over de waarde, de koopsom en prijsontwikkeling van uw eigen woning of het huis dat u overweegt te kopen.

Zitten er op dit perceel recht van overpad, een hypotheek of andere beperkingen?

 1. Rechten en plichten

  Geldt er recht van overpad? Rusten er hypotheken of beslagen op een woning of perceel? Zijn er beperkingen voor het gebruik?

Wat is het bouwjaar van dit huis?

 1. Bouwjaar

  Het Kadaster registreert het bouwjaar van een woning niet zelf. Door een koppeling met de administratie van de gemeente, kunt u het bouwjaar wel bij ons opvragen..

Waar loopt de grens van dit perceel?

 1. Erfgrenzen

  Waar ligt de grens van een perceel? Een Kadastrale kaart en een Veldwerk geven inzicht. Ook kan de landmeter een bestaande grens opnieuw aanwijzen.

Meer informatie over het thema Wonen

 1. Wonen

  Gaat u een huis kopen, verkopen of verbouwen? Is uw persoonlijke situatie veranderd? U kunt veel informatie bij het Kadaster vinden. Maar soms moet u ook andere partijen inschakelen.