Zelf kaarten maken

"We hebben nu voor al onze scoutingtochten altijd actuele kaarten"

Dankzij scoutingleider Twan kunnen alle scoutinggroepen in Nederland zelf kaarten maken. Er zijn al duizenden kaarten met de door hem ontwikkelde online generator gemaakt. Vooral tijdens zomerkampen is dit populair. 

Makkelijker en beter

Scoutinggroep Were-di uit Veldhoven gebruikte eerder papieren topografische kaarten voor tochten. Die kaarten waren vaak verouderd, wat zorgde voor verwarring. "Dit moet makkelijker en beter kunnen”, dacht Twan: "We hebben nu voor al onze scoutingtochten altijd actuele kaarten."

Online kaartengenerator

Twan bedacht in 2014 een online kaartengenerator. Hij gebruikt daarvoor kaartbestanden van het Kadaster. Daarmee kan iedere scoutinggroep altijd actuele kaarten maken op het moment dat ze nodig zijn. En daar wordt goed gebruik van gemaakt. Bekijk de online kaartengenerator op Scoutingtools.nl.

Zelf een tool ontwikkelen om kaarten te maken

Voor de kaartengenerator gebruikt Twan open geodata uit de Basisregistratie Topografie van het Kadaster. De data kan je downloaden via Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK). Wil jij ook je eigen kaarten ontwikkelen voor wandelen, fietsen of andere activiteiten? Ontdek wat er kan op PDOK.nl

Hoogwaardige, topografische data binnen handbereik

  •  voor iedereen toegankelijk
  •  24/7 beschikbaar
  •  altijd actueel

Bekijk alle kaartdata in PDOK

Direct een (digitale of geprinte) topografische kaart van uw omgeving?

Met onze actuele kaarten krijgt u een volledig beeld van het terrein en het landschap van (een bepaald deel) van Nederland. Naast topografische kaarten kunt u ook een wegenkaart of gemeentekaart bij ons bestellen.

Zoek gewenste kaart