KLIC-diensten voor netbeheerders in Mijn Kadaster

Registeren, beheren, raadplegen en beoordelen van belangen, contactpersonen en communicatiegegevens

Het Kadaster biedt KLIC-diensten voor netbeheerders, zoals het registreren en beheren van belangen, contactpersonen en communicatiegegevens rond KLIC. Netbeheerders kunnen ervoor kiezen om 1 of meerdere diensten uit te laten voeren door een serviceprovider.

Beheren contactpersonen

Met de dienst Beheren contactpersonen beheert u informatie van contactpersonen binnen uw organisatie. U kunt contactpersonen toevoegen, veranderen of verwijderen. U kunt deze contactpersonen gebruiken binnen de administratieve gegevens van het belang, of als uitvalcontact.

Meer informatie vindt u in het pdf-bestand Klantinstructie beheren contactpersonen.

Beheren belangen

Met de dienst Beheren belangen geeft u aan binnen welk gebied in Nederland u kabels en leidingen beheert en u informatie levert. U geeft daarbij administratieve gegevens aan, zoals naam, soort belang en contactpersonen. U kunt een nieuw belang toevoegen, veranderen of verwijderen.

Als uw gebied verandert moet u uiterlijk 20 werkdagen vooraf de beheerpolygoon aanpassen. Hierdoor is de informatie voor de grondroerder actueel. Een voor de dienst Beoordelen belangen geautoriseerde gebruiker moet de verandering goedkeuren.

Meer informatie vindt u in het pdf-bestand Klantinstructie beheren belangen.

Raadplegen belangen

Met de dienst Raadplegen belangen kunt u het belang alleen bekijken. U ziet de administratieve en geometrische kenmerken van een belang.

Meer informatie vindt u in het pdf-bestand Klantinstructie raadplegen belangen.

Beoordelen belangen

Met de dienst Beoordelen belangen keurt u het nieuwe of veranderde belang goed. Daarna gaat de verandering in productie. U beoordeelt zowel het gebied als de administratieve gegevens van het belang.

Meer informatie vindt u in het pdf-bestand Klantinstructie beoordelen belangen.

NTD actualiseren

Als u klaar bent bent om in de KLIC Netbeheerder Testdienst (NTD) testgevallen uit te voeren, kunt u verplichte testgevallen en meer informatie vinden in het pdf-bestand Klantinstructie NTD-actualiseren.

Beheer communicatie

Met deze dienst bekijkt u de communicatiegegevens, zoals de url van de netbeheerder. Dit is de server waar de gegevens worden klaargezet. Ook kunt u de gegevens van het uitvalcontact ermee bekijken. Deze gegevens worden gebruikt als er problemen zijn met het berichtenverkeer tussen de netbeheerder en het Kadaster.

Het veranderen van de communicatiegegevens is tijdelijk onmogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Klantenservice KLIC.

Vraag en antwoord