WOZ waarde vergelijken met hulp van het Kadaster

Informatie die helpt bij het inschatten van de woningwaarde

U hebt bericht ontvangen van de gemeente met de nieuwe WOZ-waarde van uw huis. Dit roept mogelijk vragen bij u op. Is de WOZ-waarde niet te hoog? Hoe verhoudt de WOZ-waarde zich tot huidige waarde van uw eigen huis? En die van andere woningen?

Met onze informatie kunt u uw WOZ-waarde vergelijken met de woningwaarde van andere huizen in de buurt, en een inschatting maken van de actuele woningwaarde van uw huis.

Schat actuele waarde met woningwaardecalculator

Met onze woningwaardecalculator vergelijkt u de gemiddelde ontwikkeling van de huizenprijzen in uw provincie met de laatste verkoopprijs van uw woning. De calculator geeft de globale actuele waarde van de woning. Zo ziet u wat uw woning nu ongeveer waard is.

Woning
Prijsindex periode

Deze woningwaardecalculator berekent de prijsdaling of prijsstijging vanaf de aankoop/verkoop van een woning. De berekening is gebaseerd op de Prijsindex Bestaande Koopwoningen van het CBS en Het Kadaster.

{{berekening.message}}

(Nog) geen prijsindex informatie beschikbaar voor het door u gekozen peilmoment. Er is gerekend met de prijsindex van het {{berekening.laatsteKwartaalMetPrijsIndex}}.

Herberekende woningwaarde

{{berekening.waarde | currency:"":0}}

{{berekening.stijgingDaling | number:1}}%

Vergelijk woningwaarde met koopsominformatie 

Met koopsominformatie kunt u de WOZ-waarde van uw huis vergelijken met de verkoopprijzen van woningen in de buurt. U krijgt een overzicht van de prijzen waarvoor de huizen in het postcodegebied dat u opgeeft zijn verkocht. Voorwaarde is wel dat in de afgelopen 5 jaar woningen in de omgeving zijn verkocht.

Meer over koopsominformatie

Handige links