Unieke samenwerking in Suriname

Het Surinaamse Kadaster, het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS), is een samenwerking gestart met het Nederlandse Kadaster. 

Het MI-GLIS heeft een transformatie ondergaan naar een levendige, moderne semi-overheidsorganisatie. De volgende stap voor het instituut is verbetering van de ketenintegratie van de landadministratievoorziening. Dit betekent het vergroten van de samenwerking tussen leveranciers en gebruikers van onroerend goed-data, zoals landmeters, notarissen, banken en overheid. 

Suriname als handelspartner

De samenwerking bestaat onder mee uit het creƫren van IT-oplossingen om de huidige efficiƫntie van die keten te verbeteren. Deze samenwerking tussen Surinaamse en Nederlandse Geo-bedrijven is uniek. Suriname, een middeninkomensland, wordt steeds meer gezien als handelspartner. De Nederlandse overheid stimuleert investeringen en handelsactiviteiten in dergelijke landen. Wederzijdse bezoeken aan IT- en Geo-bedrijven binnen Nederland en Suriname, maken deel uit van het project dat wordt gefinancierd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).