Senioren op de woningmarkt

Senioren op de woningmarkt


De bevolking van Nederland vergrijst. Tegelijkertijd blijven ouderen langer zelfstandig wonen. Wat zijn de effecten hiervan in uw gemeente of regio?

Het Kadaster brengt de ontwikkelingen in beeld en ondersteunt beleidsbepalers bij het maken van keuzes in een veranderende woningmarkt. 

Wist u dat..


Infographic: 20 procent van de koopwoningen in Nederland is in het bezit van een 70-plusser

Meer verkocht voor minder geld


 Oudere woningverkopers verkochten meer voor minder
Oudere verkopers hebben tijdens de crisis de prijs van woningen meer laten dalen dan jongeren. Ook hebben ze in verhouding meer verkocht. Dat blijkt uit het onderzoek dat het Kadaster in 2015 heeft uitgevoerd. 
Meer over het onderzoek

Vergrijzing op de Noord-Veluwe


 bejaarden zittend op een bankje
In de gemeenten in de regio Noord-Veluwe stijgt in verhouding het aantal senioren dat een eigen woning bezit. Welke invloed heeft deze vergrijzing op de ontwikkelingen op de woningmarkt? Het Kadaster zocht het uit.
Lees meer

Artikel 'Grijze goudkusten'


 Vestiging Groningen
Het Kadaster bracht voor Binnenlands Bestuur het woningbezit onder 70-plussers in alle Nederlandse gemeenten in kaart. De resultaten zijn verrassend. Oudere woningbezitters zijn honkvaster dan ooit. 
Naar het artikel van Binnenlands Bestuur

Klantervaring gemeente Borsele


 Levensloopbestendig wonen in Borsele
Voor 5 Zeeuwse gemeenten inventariseerde het Kadaster hoe levensloopbestendig het woningbestand is. De gemeente Borsele gebruikt de inventarisatie bij de uitvoering van het gemeentelijke woonbeleid. 
Lees de ervaring van de gemeente Borsele