Samenwerken op bedrijventerrein Middelland-Woerden

Leegstand op bedrijventerrein Middelland

Middelland is een kantoren- en bedrijvengebied in Woerden. Anno 2016 staat er, verspreid over het terrein, zo’n 35000 m2 aan gebouwen leeg. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Kadaster onderzoeken of een vrijwillige stedelijke herverkaveling succesvol kan zijn en een mogelijke impuls geeft aan revitalisering en economische ontwikkeling. Dit onderzoek voeren ze samen met de ondernemers, de gemeente Woerden en de provincie Utrecht uit.

Wat is de bijdrage van het Kadaster?

De kennis die we de afgelopen jaren opgedaan hebben met herverkaveling in landelijk gebied hebben we gedeeld met de gemeente Woerden. Daarnaast hebben we voor het bedrijventerrein Middelland een overzicht gemaakt van eigenaren, gebouwgegevens uit de BAG, hypotheekgegevens, leegstandsgegevens en transacties in de periode 2004-2015. Ook heeft het Kadaster de specialistische en inhoudelijke input voor het proces stedelijke herverkaveling geleverd.
Tenslotte hebben we op basis van de situatie op Middelland een simulatiespel gemaakt voor herverkaveling van kantoren. Hiermee kan interactie bij herverkavelen inzichtelijk worden gemaakt.

Gekoppelde registraties

BAG, BRK.

Hebt u ook een vraagstuk?

Het Kadaster zet zijn gegevens in voor vraagstukken die spelen in de maatschappij. Hebt u ook een vraagstuk? Neem contact op om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Johan Groot Nibbelink, senior projectmanager Gebiedsinrichting