De gegevens in de 3 datasets van de 3D Basisvoorziening zijn geactualiseerd. Wij zijn benieuwd naar uw ervaring hiermee.
De BGT als Linked Data biedt de eenvoudige mogelijkheid tot integraal bevragen. De lancering is op 10 november. Bent u er ook bij? 
Hoe is dit databestand ontwikkeld? Wie was waarvoor verantwoordelijk? Experts van het RIVM, de TU Delft en het Kadaster vertellen erover.
Wij brengen u het bericht dat wij op 9 september 2020 via RSS stuurden, graag nogmaals onder uw aandacht.
Het Kadaster doet het goed en speelt tijdig in op technologische ontwikkelingen. Dit blijkt uit een 5- jaarlijkse wettelijke evaluatie.
Wat speelde zich daadwerkelijk af op de woningmarkt in het afgelopen coronajaar? De meest opvallende data van het Kadaster op een rij.
Geen overdrachtsbelasting meer voor koopstarters en tegelijk een verhoging voor investeerders. Wat zien we in de cijfers?
Nieuwbouwwoningen stijgen sterker in prijs dan bestaande woningen. Toch kiezen nieuwbouwkopers steeds vaker opnieuw voor dure nieuwbouw. Waarom doen ze dat?
Bestaande koopwoningen waren in februari 10,4% duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging in bijna twintig jaar.
Aan een digital twin kun je een dimensie toevoegen die er in het echt niet is. Zo onderzochten partijen in Zwolle het effect van meer groen.
Esther Agricola wordt met ingang van 1 maart 2021 lid raad van toezicht bij het Kadaster. Zij volgt hiermee Corien Wortmann op.
Bestaande koopwoningen waren in januari 2021 9,3% duurder dan in januari 2020. Dat is de grootste prijsstijging in ruim 2 jaar.
Er zijn steeds meer particuliere investeerders op de woningmarkt. Ze kopen echter niet alleen, ze verkopen ook.
Afnemers van het BAG 1.0 Extract moeten voor oktober overstappen naar een 2.0 product. TomTom deed dit al.
In december 2020 werden bijna 10 keer zoveel energielabels geregistreerd als gemiddeld in 1 maand in de jaren daarvoor. Wat laten de data ons zien?
Door de groei van online winkelen neemt de leegstand van winkels in binnensteden toe. Deze ontwikkeling wordt versterkt door de coronacrisis. Veel gemeenten denken daarom na over het verkleinen...
Bestaande koopwoningen waren in december 8,3% duurder dan in december 2019.
Gemiddeld was in het 3e kwartaal van 2020 de prijs van een bestaande koopwoning 8,1% hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2019.
Bestaande koopwoningen waren in november 8,9% duurder dan in november 2019. De prijsstijging zwakte in 2019 tijdelijk wat af, maar trok in 2020 weer aan.
Per 1 januari 2021 verschuift de verantwoordelijkheid van de kadasters op de BES-eilanden naar het Kadaster en de openbare registers.