Run op energielabels in laatste maanden 2020

In december 2020 werden bijna 10 keer zoveel energielabels geregistreerd als gemiddeld in 1 maand in de jaren daarvoor. Wat laten de data ons zien?

Leegstand winkels door corona: hoe los je dat op?

Door de groei van online winkelen neemt de leegstand van winkels in binnensteden toe. Deze ontwikkeling wordt versterkt door de coronacrisis. Veel gemeenten denken daarom na over het verkleinen...

Koopwoningen ruim 8% duurder in december

Bestaande koopwoningen waren in december 8,3% duurder dan in december 2019.

Prijzen nieuwbouwwoningen 10% hoger in 3e kwartaal

Gemiddeld was in het 3e kwartaal van 2020 de prijs van een bestaande koopwoning 8,1% hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2019.

Koopwoningen bijna 9% duurder in november

Bestaande koopwoningen waren in november 8,9% duurder dan in november 2019. De prijsstijging zwakte in 2019 tijdelijk wat af, maar trok in 2020 weer aan.

Uitbreiding kadastrale taken naar Caribisch Nederland 

Per 1 januari 2021 verschuift de verantwoordelijkheid van de kadasters op de BES-eilanden naar het Kadaster en de openbare registers. 

Koopwoningen ruim 9% duurder in oktober

Bestaande koopwoningen waren in oktober 9,1% duurder dan in oktober 2019. Dat is de grootste prijsstijging in bijna twee jaar.

Ontdek de mogelijkheden van BGT als Linked Data  

De BGT als Linked Data biedt de eenvoudige mogelijkheid tot integraal bevragen. De lancering is op 10 november. Bent u er ook bij? 

Kadaster RSS-feeds vernieuwd: gebruik de nieuwe links!

Met de vernieuwing van het zakelijke deel van Kadaster.nl in augustus 2020 zijn ook de RSS-links gewijzigd. Gebruik vanaf nu de nieuwe links; de oude links werken op termijn niet meer.

Praktijkvoorbeelden BRO winnen internationale prijs

De praktijkvoorbeelden met 3D-kaarten van de Basisregistratie Ondergrond (BRO) winnen internationale prijs. 

Koopwoningen ruim 8% duurder in augustus

Bestaande koopwoningen in augustus 8,2% duurder dan in augustus 2019. De grootste prijsstijging in ruim 1,5 jaar blijkt uit onderzoek van CBS en Kadaster.

Koopwoningen ruim 7% duurder in juli

Bestaande koopwoningen waren in juli 7,4% duurder dan in juli 2019. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Koopwoningen 7,6% duurder in juni

Bestaande koopwoningen waren in juni 7,6% duurder dan in juni 2019. De prijsstijging is nagenoeg hetzelfde als in de voorgaande maand.

Zakelijke website is vernieuwd!

De website heeft een nieuwe vormgeving, verbeterde informatievoorziening en duidelijkere navigatie.