Zo stapte TomTom over op het BAG 2.0 Extract

Zo stapte TomTom over op het BAG 2.0 Extract

Afnemers van het BAG 1.0 Extract moeten voor oktober overstappen naar een 2.0 product. TomTom stapte vorig jaar over op het BAG 2.0 Extract.

Al in februari begonnen

TomTom begon in februari 2020 met het wijzigen van de eigen applicatie op basis van de beschikbare documentatie. Daarvoor gebruikten ze ook de testbestanden. Toen halverwege november de mutatiebestanden beschikbaar kwamen, rondde TomTom de overstap op het BAG 2.0 Extract succesvol af.

“Werkt verrassend goed”

Het grootste voordeel van het BAG 2.0 Extract? De voorkomen identificaties, die nu beter zijn opgebouwd. Daarnaast stelt Leo Brakels van TomTom dat het implementatieproces over het algemeen soepel verliep. Met het eindresultaat zijn hij en zijn collega’s tevreden: “Het werkt verrassend goed.”

Tips voor overstappende afnemers

Brakels tipt afnemers om de verschillen tussen BAG 1.0 en BAG 2.0 goed te bekijken en hierop te acteren. “Het is natuurlijk heel belangrijk om de documentatie goed te bekijken. Zoek de verschillen in data en queries en bekijk wat belangrijk is.” Zijn gouden tip is duidelijk: “Begin zo vroeg mogelijk.”

Uitfasering 1.0 producten

BAG stopt met de 1.0 producten. Dit betekent dat alle afnemers van het BAG 1.0 Extract voor oktober 2021 moeten overstappen op het BAG 2.0 Extract (of een ander BAG 2.0 product). Lees meer over de overstap op de pagina BAG 2.0 producten.

Meer lezen?

Wilt u meer lezen over de ervaringen van TomTom bij het overstappen op het BAG 2.0 Extract? Lees dan het artikel Hoe TomTom het BAG 2.0 Extract in gebruik nam.