null Esther Agricola nieuw lid raad van toezicht van het Kadaster

Esther Agricola nieuw lid raad van toezicht van het Kadaster

Esther Agricola wordt met ingang van 1 maart 2021 lid raad van toezicht bij het Kadaster. Zij volgt hiermee Corien Wortmann op die, na een periode van 8 jaar wegens het bereiken van de maximale termijn, haar taken voor de raad van toezicht neerlegt.

Eerdere functies

Esther Agricola (1967) volgt Wortmann op voor een periode van 4 jaar. Agricola was tot het voorjaar 2020 directeur Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam. Zij is op dit moment voorzitter van de commissie Welstand en Monumenten Rotterdam, lid raad van commissarissen Vereniging Hendrick de Keijser en bestuurslid van de stichting Rotterdam Maaskant Prijs.

"Zeer geschikt raad van toezicht lid"

Wim Kuijken, voorzitter raad van toezicht: "De raad van toezicht ziet in Esther Agricola een zeer geschikt raad van toezicht lid voor het Kadaster onder meer vanwege haar kennis en ervaring met het benutten van geo-informatie voor maatschappelijke vraagstukken met een ruimtelijk component."

Waardevolle inhoudelijke kennis

Frank Tierolff, voorzitter raad van bestuur: "Naast haar bestuurlijke en toezichthoudende ervaring is haar inhoudelijke kennis op het gebied van de woning- en vastgoedmarkt, energietransitie en Omgevingswet zeer waardevol voor het Kadaster."