null In 2021 berichten van LV WOZ blijven ontvangen?

In 2021 berichten van LV WOZ blijven ontvangen?

Gebruikt u nog een Public root G3 (Generatie 3) certificaat? Stap dan zo snel mogelijk over naar een certificaat onder de Private root G1 (Generatie 1). Na 31 december worden alle PKIoverheid certificaten onder de Public root G3 ingetrokken.

Gebruik van het Public root G3 certificaat geeft vanaf 1 januari problemen in het LV WOZ berichtenverkeer bij:

  • Mutatieverwerking bronhouders

  • Massale Bevraging

  • Individuele Bevraging.

Stap zo snel mogelijk over!

Door het wijzigen van uw certificaat zijn er mogelijk aanpassingen nodig in uw eigen systeem of in het CPA dat u gebruikt voor uw contact met de LV WOZ. Neem hiervoor contact op met de leverancier van uw software of Digikoppeling. Moet uw CPA vervangen worden? Dat kunt u dit laten weten via het aanmeldformulier.

Huidige certificaten voldoen niet aan richtlijn

Logius laat de Public root G3 certificaten intrekken omdat die niet voldoen aan de  huidige veiligheidsrichtlijnen. Het Kadaster nam op 16 november het nieuwe Private root G1 certificaat in gebruik. Deze overgang verliep vrijwel zonder onderbrekingen. De volgende stap is dat alle bronhouders en afnemers overgaan naar een Private root G1 PKIoverheid certificaat. Certificaatverstrekkers Digidentity, KPN en QuoVadis trekken per 1 januari de Public root G3 certificaten in. Meer informatie vindt u op de site van Logius.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, onderhoud, releases en storingen? Neem dan een (gratis) abonnement op onze RSS-feeds. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier Klantenservice WOZ of telefonisch op 088-183 43 00.