LV WOZ: Nieuw PKIO-certificaat Kadaster in gebruik genomen

LV WOZ: Nieuw PKIO-certificaat Kadaster in gebruik genomen

16 november 2020

Zojuist is het nieuwe PKIO-certificaat van het Kadaster onder de root Staat der Nederlanden Private Root CA-G1 in gebruik genomen. Dit nieuwe PKIO-certificaat wordt gebruikt voor de LV WOZ machine-to-machine diensten: Mutatieverwerking bronhouders, Massale bevraging en Individuele bevraging. Deze diensten zijn tijdens het vervangen van het PKIO-certificaat enkele minuten niet bereikbaar geweest. 

Wat betekent dit voor u?

Als uw systeem ons PKIO-certificaat op basis van de nieuwe Private Root CA-G1 vertrouwt, dan zal het berichtenverkeer naar verwachting vanzelf doorlopen. Voor de Mutatieverwerking bronhouders en Massale bevraging wordt uw bericht volgens het ebMS protocol met een retry nogmaals aangeboden. Voor Individuele bevraging moet u uw vraagbericht opnieuw aanbieden. 

Herpakt het berichtenverkeer zich na deze wijziging niet? 

Dan merkt u dat aan het volgende:

  • Voor de Mutatieverwerking Bronhouders ontvangt u geen acknowledgements, foutberichten en synchronisatieberichten meer. Uw wijzigingen worden niet opgenomen in de LV WOZ. 
  • Voor Massale en Individuele bevraging ontvangt u geen acknowledgements, foutberichten en antwoordberichten meer.

Mogelijk zijn er aanpassingen in uw eigen systeem of het CPA dat u gebruikt voor uw contact met de LV WOZ nodig. Neem hiervoor contact op met uw software- of digikoppelingsleverancier. Moet uw CPA vervangen worden? Dan kunt u dit doorgeven via ons aanmeldformulier. Informatie over het vervangen van het PKIO-certificaat van het Kadaster vindt op de WOZ nieuwspagina en WOZ servicepagina

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, onderhoud, releases en storingen? Neem dan een (gratis) abonnement op onze RSS-Feeds. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier Klantenservice WOZ of telefonisch op 088-183 43 00.