Registreren van schepen en luchtvaartuigen

Wat hebben een Tjalk, een Bayliner 2958 en een Neptunus 133 met elkaar gemeen? Naast het feit dat dit schepen zijn, kan het Kadaster hiervan het eigendom registreren. En dus ook van andere schepen, zoals motorjachten, woonboten, zeiljachten, sleepboten en baggerschepen. Naast een registratie voor onroerende zaken heeft het Kadaster namelijk ook een registratie voor schepen. En voor luchtvaartuigen.

Direct naar:

Teboekstelling schip
Registreer uw boot of schip in de openbare registers van het Kadaster, zodat de eigendom wordt vastgelegd. Uw schip wordt voorzien van een brandmerk.

Uittreksel schepen inzake hypotheken en beslagen
Gewaarmerkt document van het Kadaster waarop u kunt zien welke hypotheken en/of beslagen geregistreerd zijn op een boot of een schip.

Aanbrengen microdots op een schip
Diefstal van uw schip onaantrekkelijk maken? Beveilig uw boot met microdots. Slechts 1 minuscule chip is genoeg om te weten wie de eigenaar van een vaartuig is.

Doorhaling teboekstelling schip
Met een Doorhaling teboekstelling schip laat u uw boot of schip uitschrijven uit de openbare registers van het Kadaster.

Hernieuwd aanbrengen brandmerk op een schip
Is uw schip bij het Kadaster geregistreerd en is het brandmerk onleesbaar geworden, beschadigd of verwijderd? Dan moet u het opnieuw laten aanbrengen