Wkpb voor waterschappen, provincies en ministeries

Inschrijving in openbare registers

Niet-gemeentelijke overheden, zoals waterschappen, provincies en ministeries, moeten de door hen opgelegde publiekrechtelijke beperkingen inschrijven in de openbare registers van het Kadaster. De gegevens worden daarmee opgenomen in de Basisregistratie Kadaster (BRK) en via Eigendomsinformatie verstrekt.

Vernieuwing Wkpb

In 2020 wordt een vernieuwing van de Wkpb doorgevoerd. Doel is vereenvoudiging van de huidige Wkpb. Bent u benieuwd wat dit voor u als waterschap, provincie of ministerie betekent? Lees het op de pagina Vernieuwing Wkpb wordt BRK-PB.

Aanbieden van stukken

Machtiging voor het aanbieden van stukken

Medewerkers binnen deze overheden moeten een machtiging (mandaat) hebben voor het aanbieden van stukken. Voor het uitgeven en intrekken van deze mandaten kunt u de volgende formulieren (pdf) gebruiken.

Aanbieden van stukken via KIK-lokaal

Het is mogelijk uw besluiten digitaal aan te bieden via KIK-lokaal. In onderstaande documenten (pdf) leest u hoe u kunt aansluiten op KIK-Lokaal. Ook leest u hoe het aanbieden van stukken in zijn werk gaat.

Documentatie Wkpb

Meer informatie en documentatie vindt u op de pagina Wkpb-documentatie.

Vraag en antwoord

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 32 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.