Hoog water op schoolplein
Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van het gevaar van een overstroming. Deze module zet scholieren aan het denken over de kwetsbaarheid van Nederland bij van overstromingen.
Handige lesmodules over aardrijkskunde en geo-informatie
Speciaal voor het middelbaar onderwijs zijn er lesmodules over aardrijkskunde en geo-informatie. De lesmodules zijn te vinden op de website van EduGIS, het platform voor geo-informatietechnologie in het onderwijs.
Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van het gevaar van een overstroming. Deze module zet scholieren aan het denken over de kwetsbaarheid van Nederland bij van overstromingen.
In deze lesmodule leren havo- en vwo-leerlingen hoe het riviersysteem werkt, hoe het Nederlandse rivierengebied is ingericht en hoe het Nederlandse rivierbeleid in elkaar zit.
Om Rijkswaterstaat te helpen goede beslissingen te nemen, maken havo- en vwo-scholieren in deze lesmodule een digitale kaart van het overstromingsrisico in het Maasdal bij Venlo.
Globalisering betekent onder andere dat steeds meer landen deel uitmaken van de wereldhandel. Aan de hand van het economisch enorm gegroeide China leren scholieren over globalisering.
In deze lesmodule onderzoeken vmbo-leerlingen de stad Amsterdam en het landelijke de Beemster. Daarbij kijken ze naar het heden (nu), het verleden (toen) en de toekomst (straks).
Deze lesmodule voor vmbo-leerlingen behandelt verschillen op lokaal en regionaal niveau. Met speciale aandacht voor ontwikkelingen als vergrijzing, ontgroening en groei- en krimpregio´s.
Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet kon vinden? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 088 - 183 22 00. Onze medewerkers zijn u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur graag van dienst. Of stel uw vraag direct via het contactformulier.
Hoe zorgen we in Nederland dat we veel doen met weinig ruimte? Test het inzicht in ruimtelijke vraagstukken met deze game.
Het GeoFort is er om leerlingen van alle leeftijden enthousiast te maken voor de geo-wereld.
De jaarlijkse Geoweek laat leerlingen van 10 t/m 15 jaar de wereld van geo en aardrijkskunde ervaren.
Bekijk de veranderingen op topografische kaarten door de jaren heen. Van het Nederland van 1815 naar het Nederland van nu.