De erfgrens bepalen

Duidelijkheid over welke grond van u is en van de buren

Wilt u precies weten welke grond van u is en welke van de buren? Bijvoorbeeld omdat u een schutting wilt plaatsen? Laat dan de bestaande erfgrens bepalen door een landmeter. Ook helpen wij u graag verder als u een nieuwe (voorlopige) grens wil laten vastleggen in ons systeem.  

Bestaande erfgrens bepalen in verschillende situaties

De gegevens van een bestaande grens liggen vast en zijn bekend in ons systeem. Er zijn uiteenlopende situaties mogelijk waarin u uw bestaande erfgrens wilt bepalen. Dit helpt problemen te voorkomen. Bijvoorbeeld wanneer u:

  • een schutting wilt plaatsen 
  • een boom wilt planten aan de rand van uw tuin 
  • een tuinhuisje wilt bouwen
  • een grensconflict met uw buren op wilt lossen
  • een perceel wilt (ver)kopen en de grenzen zijn onduidelijk

Om een bestaande grens opnieuw zichtbaar te maken in het terrein voeren wij een grensreconstructie uit. Een landmeter komt langs en laat u zien waar de kadastrale grens ligt. Hiervoor gebruikt hij/zij de meetgegevens van de oorspronkelijke grens. Deze grens hebben de betrokken partijen bij het vaststellen of ontstaan samen aangewezen. 

Nieuwe (voorlopige) erfgrens bepalen 

Wilt u de erfgrens bepalen van een nieuwe (voorlopige) grens die nog niet geregistreerd staat in ons systeem? Dan is het belangrijk dat de voorlopige grens definitief wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een nieuwbouwkavel of een voormalige huurwoning. Meer hierover leest u op de pagina Erfgrenzen definitief vastleggen.

Interessant voor u?

Grensreconstructie vanaf 460,-

  •  duidelijkheid over ligging grens
  •  oordeel van een onafhankelijke partij
  •  verslag met bevindingen van landmeter

Nu aanvragen

Erfgrens laten bepalen door een landmeter

Met een grensreconstructie worden 1 of meerdere kadastrale grenzen opnieuw in het terrein zichtbaar gemaakt. Dit doet de landmeter op basis van de oorspronkelijke meetgegevens. Na het bezoek ontvangt u een verslag met een tekening, waarop te zien is waar de grens ligt die voor u is uitgezet.

In de volgende interactieve video ziet u hoe een grensreconstructie in zijn werk gaat.

Vraag en antwoord

Handige links