Boot registreren

Leg uw eigendom vast in de openbare registers van het Kadaster

Brandmerk met een uniek identificatienummer

Wilt u laten registreren dat u eigenaar bent van een boot of schip? Dat kan met een Teboekstelling schip. Uw boot krijgt dan een brandmerk met een uniek identificatienummer. Daarna ligt uw eigendom vast in de openbare registers van het Kadaster. Bij de registratie kunt u uw boot met microdots minder aantrekkelijk maken voor diefstal.

Interessant voor u?

Boot registreren: teboekstelling schip per schip 485,-

  •  onmisbaar bij afsluiten van hypotheek
  •  ontvang een uniek registratienummer
  •  inclusief eigendomscertificaat
Naar Boot registreren: teboekstelling schip

Aanbrengen microdots op een schip vanaf 120,-

  •  unieke en onzichtbare beveiligingscode
  •  levensduur van minimaal 20 jaar
  •  extra beveiligd bij diefstal
Naar Aanbrengen microdots op een schip

Voordelen van registratie

U kunt een woonboot, zeiljacht of een ander pleziervaartuig bij ons laten registreren. Ook een schip dat nog in aanbouw is, kunt u laten registreren. (Let op: registratie maakt u niet automatisch eigenaar). Een voordeel van registratie is dat u een hypotheek op uw boot of schip kunt afsluiten. Een ander voordeel is dat uw boot of schip een uniek registratienummer krijgt. Dit nummer wordt in overleg met u aangebracht op uw boot of schip. Bij diefstal kan de politie u vervolgens makkelijker als eigenaar terugvinden. 

Extra beveiligen

Wilt u uw boot of schip extra beveiligen tegen diefstal, inbraak, fraude of oplichting? Dan kunt u de teboekstelling combineren met het aanbrengen van microdots. Meer informatie vindt u op de pagina Aanbrengen microdots op een schip.
 

Vraag en antwoord

Handige link