Spelen met ruimtelijke vraagstukken? Move a Lot!

In Nederland doen we veel met weinig ruimte. Hoe? Door het land slim in te richten. Het Kadaster gaat deze uitdaging dagelijks aan. U ook? Speel de game Move a Lot en test uw kennis op het gebied van ruimtelijke vraagstukken.

Download de game in de app stores

  

Bekijk de trailer

Klik op de afbeelding en de film start via YouTube.

Over Move a Lot

Move a Lot is een digitale puzzel waarbij u binnen een bepaalde tijd grond ruilt en daarmee ruimtelijke doelen realiseert. Een leuke manier om kennis te maken met de uitdagingen van het ruilen voor gebiedsontwikkeling. In de game doorloopt de speler verschillende levels waar telkens meer partijen en elementen worden geïntroduceerd. De in totaal 24 levels bevatten vraagstukken in de thema's landbouw, infrastructuur, vastgoed, water, energie en natuur.

Move a Lot draait op smartphones en tablets en is verkrijgbaar in de Appstore en Google play.

Voor wie?

Move a Lot is gemaakt voor iedereen die met de ruimtelijke vraagstukken van Nederland wil spelen. Om de ruimte in ons drukbevolkte land optimaal te gebruiken, moeten gebieden soms opnieuw ingericht worden. Of het nu gaat om de aanleg van een nieuwe weg of spoorlijn, om aanpassingen als gevolgen van milieu-eisen en klimaatverandering, of om het realiseren van een woonwijk of nieuwe natuur. Voor al deze ruimtelijke ontwikkelingen is grond nodig. Met de game Move a Lot van het Kadaster kan iedereen deze uitdagingen ervaren.

100 jaar landinrichting

In 2016 is het precies 100 jaar geleden dat het Kadaster een taak in landinrichting kreeg. De kennis die we hebben opgedaan, zetten we onder de noemer ‘de kracht van gebiedsontwikkeling' in om  – samen met anderen – te kijken naar de maatschappelijke opgaven in Nederland en de ruimtelijke uitdagingen die op ons afkomen. In dit kader ontwikkelden we ook de game Move a Lot

We zijn ervan overtuigd dat het ontwikkelen van een gebied niet anders kan dan in een sterke samenwerkingsvorm waarin alle belangen vertegenwoordigd zijn. Het Kadaster is daarbij een onafhankelijke en betrouwbare partner. Wij brengen feiten en belangen snel in kaart, analyseren de problemen, denken mee over oplossingsscenario’s en borgen de rechtszekerheid.

Voor vragen over maatwerkproducten en advies en ondersteuning bij gebiedsinrichting kunt u contact opnemen met de Klantenservice maatwerk en advies.