Kadastraal perceel: ligging en omgeving op de Kadastrale kaart

Kadastraal perceel in beeld brengen? Dat kan met een kadastrale kaart van het Kadaster. Hierop ziet u de globale ligging van een kadastraal pand en een indicatie van de kadastrale grenzen. Op de omgevingskaart ziet u het terrein in het landschap en de kadastrale grond rondom het perceel. U ontvangt een document met twee digitale kadastrale kaarten.

Direct een kadastrale kaart bestellen in de webwinkel


Na ontvangst van uw betaling ontvangt u per e-mail een link waarmee u uw bestelling kunt downloaden.

Gebruik van een kadastrale kaart

Een kadastrale kaart kan handig zijn als u een woning wilt kopen of verkopen. Een koper krijgt hiermee een goede indruk van de ligging en de omgeving van een pand. Ook kan de kadastrale kaart bijvoorbeeld van pas komen als u twijfelt over de oppervlakte van de tuin bij uw huis en dat van de buren. Op de kadastrale kaart ziet u globaal de ligging van de kadastrale grenzen van een perceel. Dit schept duidelijkheid.

Kadastraal perceel: de ligging

 Op de kadastrale kaart staan specifiek:

  • de kadastrale perceelgrenzen;
  • perceelnummers;
  • de belangrijkste bebouwing;
  • straatnamen en huisnummers.

U kunt van de kadastrale kaart geen precieze afmetingen afleiden.

Kadastraal perceel: de omgeving

Naast de kadastrale kaart ontvangt u van ons een omgevingskaart. Hierop ziet u het landschap binnen een straal van 1 kilometer rondom het kadastraal perceel. Hierbij kunt u denken aan wegen, water, bodemgebruik, gebouwen en treinsporen.

Kadastraal grenzen: Precieze ligging van grenzen

Wilt u precies weten waar de grenzen van een kadastraal perceel liggen? Dan kunt u een veldwerk bestellen of een grensreconstructie laten uitvoeren. Wilt u de precieze oppervlakte weten van een perceel? Bestel dan Eigendomsinformatie.

  • Met eigendomsinformatie ontvangt u niet alleen gegevens over wie de eigenaar is van een perceel, wat de laatste verkoopprijs was, maar u leest ook of er beperkingen aan het gebruik van de grond zitten en de precieze oppervlakte.

  • Een veldwerk bevat een schets en bijbehorende (meet)gegevens van een of meer nieuwe kadastrale grenzen. Een veldwerk is niet op schaal. Voor het berekenen van afstanden uit de meetcijfers en co√∂rdinaten, is landmeetkundige kennis vereist.

  • Bij een grensreconstructie zet het Kadaster een kadastrale grens opnieuw uit in het terrein. Zo ziet u ter plekke waar de kadastrale grens van het perceel precies ligt.

Vragen? 

Zijn er vragen waarop u geen antwoord hebt kunnen vinden? Neem dan contact op met de Klantenservice.