Kadaster RSS Feeds Vastgoedmarkt

Koopwoningen ruim 9 procent duurder in september

Bestaande koopwoningen waren in september 9,3 procent duurder dan in september 2017. De prijsstijging is hetzelfde als in de voorgaande maand.

Uitzonderlijke daling aantal woningverkopen

In september 2018 zijn er 16.449 woningen verkocht. Dat is 20,3% minder is dan in september 2017.

Waterbedrijf Groningen vindt beste tracé nieuwe waterleiding

Waterbedrijf Groningen wil nieuwe waterleidingen aanleggen. Maar welk tracé tussen Groningen en de Eemshaven heeft de minste impact op de omgeving? De Tracéplanner van het Kadaster bracht uitkomst.

Koopwoningen ruim 9 procent duurder in augustus

Bestaande koopwoningen waren in augustus 9,3 procent duurder dan in augustus 2017. De prijsstijging is groter dan in de voorgaande maanden.

Weer meer verkochte woningen in augustus

In augustus zijn er 20.892 woningen verkocht. Dat is 0,5% meer dan in augustus 2017.

Hoe meet je het woningtekort?

Nederland komt woningen tekort. Hoe groot is dat tekort en hoe meten we dat eigenlijk?

Koopwoningen weer duurder in juli

De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juli 2018 het hoogste niveau ooit. Ten opzichte van juli 2017 lagen de prijzen van koopwoningen 9% hoger.

Aantal woningverkopen blijft dalen

In juli 2018 zijn er 19.580 woningen verkocht, wat 2% minder is dan in juli 2017.

Prijzen koopwoningen stijgen verder

De prijzen van bestaande koopwoningen stegen in juni 2018 verder en bereikten opnieuw het hoogste niveau ooit. Ten opzichte van juni 2017 lagen de prijzen van koopwoningen 8,9% hoger. Dit blijkt...

Woning verkopen? Juli en december beste maanden

Worden in de zomer veel huizen verkocht of liggen we liever massaal op het strand? Wat is eigenlijk het effect van seizoenen op de woningverkoop? Het Kadaster zocht het voor u uit.

Steeds meer bewoners vier grote steden verlaten hun stad

Steeds meer mensen verlaten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, om te gaan wonen in de kleinere omliggende steden. Dit blijkt uit een onderzoek van het Kadaster naar het verhuisgedrag van...

CBS en Kadaster maken statistiek van nieuwbouwtransactie

Na een leegstandsmonitor en een prijsindex voor commercieel vastgoed, slaan CBS en het Kadaster nu de handen ineen voor het maken van nieuwbouwstatistieken: het nieuwste alliantie-initiatief.

Prijzen koopwoningen op hoogste niveau ooit

In mei 2018 bereikten de prijzen van bestaande koopwoningen het hoogste niveau ooit. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van...

Minder woningen verkocht, meer hypotheken verstrekt

Het aantal woningverkopen in mei komt 9% lager uit dan in mei 2017; toen nam de markt nog toe met 24%. De begin dit jaar ingezette trend dat het aantal verkopen afneemt, zet onverminderd door. In...

Koopwoningen bijna 9 procent duurder in april

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Stijgende lijn woningverkopen doorbroken

Het aantal woningtransacties is sinds begin dit jaar iedere maand lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit lijkt het einde van de continue stijgende lijn in het aantal woningtransacties vanaf...

Koopwoningen 8,6 procent duurder in maart

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Koopwoningen 9,5% duurder in februari

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Kadaster registreert minder verkochte woningen in februari 2018

Het Kadaster publiceert de vastgoedcijfers van februari 2018. Bekijk de cijfers in het Vastgoed Dashboard.

Prijzen koopwoningen bijna 9% gestegen in januari 2018

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.