Kadaster RSS Feeds Nieuws op homepage

Tarieven per 1 januari 2018

Onze tarieven blijven in 2018, op enkele aanpassingen na, gelijk aan de tarieven in 2017.

Kadaster registreert in oktober 2017 meer verkochte woningen

In oktober 2017 registreerde het Kadaster 20.143 verkochte woningen. Dit is een stijging van 16,2% ten opzichte van oktober 2016 (17.339).

Flinke impuls uitvoering Deltaplan Agrarisch Waterbeheer

Integrale aanpak bij het beheren van ons water- en bodemsysteem is belangrijk. Daarom gaan wij samenwerken in het Supportteam van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer.

Agrarische grondprijs 64.000 per hectare in 3e kwartaal 2017

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is 64.000 euro per hectare in het derde kwartaal van 2017. Dat is hoger dan de gemiddelde prijs van 57.800 euro in het tweede kwartaal van 2017.

BRT kwaliteitsdashboard toont kwaliteit TOP10NL

Het BRT kwaliteitsdashboard geeft inzicht in de actualiteit en de kwaliteit van TOP10NL.

Koopwoningen ruim 7% duurder

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Op weg naar een digitale woonomgeving

De Gemeente Eindhoven en het Kadaster ondertekenden vrijdag 19 mei 2017 een samenwerkingsovereenkomst over het digitaliseren van de woonomgeving Eindhoven.

Kadaster registreert in september minder verkochte woningen

In september 2017 registreerde het Kadaster 20.632 verkochte woningen. Dit is een daling van 1,8% ten opzichte van september 2016 (21.009).

Kadaster in Canon van Nederland in Openluchtmuseum

Napoleon en het Kadaster zijn onderdeel van de interactieve Canon van Nederland, die sinds 22 september in het Openluchtmuseum te zien is.

Kom ook naar GeoBuzz op 21 en 22 november

Wilt u wonen in een Smart City? Loopt de landmeter met zijn hoofd in de wolken? Hoor meer over deze en andere interessante onderwerpen bij het Kadaster tijdens GeoBuzz 2017.

Terugblik werkconferentie Eigentijds eigendom van grond

De manier waarop wij in Nederland omgaan met eigendom van grond staat duidelijk in de belangstelling. De werkconferentie ‘Eigentijds eigendom van grond’ trok 200 deelnemers.

Regionale verschillen jonge koopstarters

Het aantal jongeren dat een eerste woning koopt, neemt licht toe. Maar lang niet overal: in één op de drie gemeenten loopt het aantal zelfs terug. Dit blijkt uit Kadaster-onderzoek waarover Trouw...

Fit For Purpose-landadministratie onderwerp op conferentie in Afrika

Van 8 tot 11 november 2017 is de Institution of Surveyors of Kenia (ISK) Regional Conference in Nairobi, Kenia. Op het congres komt Fit For Purpose-landadministratie aan bod.

Verduurzaming woningmarkt hoogste prioriteit

In een reportage in het FD van 27 september leggen zes experts uit hoe noodzakelijk leiderschap en langetermijnvisie zijn om de ambitieuze klimaatdoelstellingen voor de woningmarkt te kunnen halen.

Nieuw lid Raad van Toezicht: Miriam van Dongen

Op 15 september is Miriam van Dongen benoemd als lid Raad van Toezicht van het Kadaster. Zij vult daarmee de vrijgekomen positie van Ron Icke in.

Particulieren kopen steeds vaker woningen om te verhuren

Kleine en goedkope koopwoningen worden steeds vaker gekocht door particulieren om te verhuren.

Koopwoningen bijna 8 procent duurder dan vorig jaar

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

20.780 verkochte woningen in augustus 2017

Het Kadaster publiceert de vastgoedcijfers van augustus 2017. Bekijk de cijfers in het Vastgoed Dashboard.

Trots op Beste Werkgever Keurmerk

We mogen ons tot eind 2018 een ‘3-sterren werkgever' noemen, en daar zijn we trots op.

Kadaster partner van het Semantics congres

Bedrijfsleven, overheid en academici ontmoeten elkaar en wisselen internationaal kennis uit over Linked Data en Semantisch Web.