Kadaster RSS Feeds Nieuws op homepage

Koopwoningen 8 procent duurder

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

21.686 verkochte woningen in juni 2017

In juni 2017 registreerde het Kadaster 21.686 verkochte woningen. Dit is een stijging van 21,4% ten opzichte van juni 2016 (17.862).

Agrarische grondprijs 57.800 euro per hectare in 1e kwartaal 2017

Gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is 57.800 euro per hectare in het eerste kwartaal van 2017. Dat is iets lager dan de gemiddelde prijs van 57.900 euro per hectare over 2016.

Kadasterdirecteuren Westelijke Balkanregio op studiebezoek

Kadasterdirecteuren uit 5 Westelijke Balkanlanden op studiebezoek voor het verbeteren van toegang tot geo-informatie.

Samenwerking Kadaster en Wageningen Economic Research

Op 17 mei tekenden het Kadaster en Wageningen Economic Research (WEcR) een intentieverklaring voor meer strategische samenwerking voor gebiedsontwikkeling in Nederland.

Ron Icke nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van het Kadaster

Per 1 juli 2017 is Ron Icke RA de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Kadaster. Hij volgt hiermee Sybilla Dekker op die haar taken als voorzitter RvT neerlegt.

Kadaster registreert in mei 2017 meer verkochte woningen

In mei 2017 registreerde het Kadaster 19.990 verkochte woningen. Dit is een stijging van 24,4% ten opzichte van mei 2016 (16.066).

Het verhaal van een boer die appels wilde verbouwen

Zeker 70% van de wereldbevolking is vaak slachtoffer van landconflicten. Een korte film over het belang van landadministratie voor een stabiele maatschappij.

Maak een SuperSelfie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

Voor de Vierdaagse is het Kadaster een logische partij om mee samen te werken als het gaat om routegegevens.

Geen hypotheek bij 17% van woningaankopen

Vooral eigenaren van meerdere woningen en doorstromers kopen woningen zonder hypotheek.

Alliantieovereenkomst met CBS

Op 14 juni sloten we met het CBS een alliantie die de bestaande samenwerking verder verdiept. Deze alliantie biedt de maatschappij een bron van zekerheid en betrouwbaarheid. Iedereen kan vertrouwen...

Koopwoningen 7,8 procent duurder

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Climate Campus als antwoord op klimaatverandering

38 partijen tekenden vandaag de intentieverklaring Climate Campus. Een gezamenlijk actieprogramma om de stad Zwolle en IJssel- Vechtdelta klimaatbestendig te maken.

Steeds minder jongeren kopen een woning

Vooral twintigers stellen de aankoop van hun eerste woning uit. Het aantal koopstarters ouder dan dertig jaar neemt toe. Dat blijkt uit een NOS-publicatie op basis van een onderzoek van het Kadaster.

Nieuw product: Topografische kaart 1:1.000.000

De Topografische kaart 1:1.000.000 is het laatste nieuwe topografische product in het proces om de Basisregistratie Topografie (BRT) productfamilie compleet te maken

Kadaster en Groenfonds slaan handen ineen

Overeenkomst met Nationaal Groenfonds voor samenwerking op het gebied van natuur, landschap en milieu.

Koopwoningen 7,4 procent duurder

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland

Grootste prijsstijging koopwoningen in 14 jaar

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Op weg naar een digitale woonomgeving

De Gemeente Eindhoven en het Kadaster ondertekenden vrijdag 19 mei 2017 een samenwerkingsovereenkomst over het digitaliseren van de woonomgeving Eindhoven.