Kadaster RSS Feeds Nieuws op homepage

Vernieuwing Basisregistratie Kadaster

Het Kadaster werkt aan de vernieuwing van de Basisregistratie Kadaster (BRK). Wat kunt u verwachten?

Koopwoningen weer duurder in juli

De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juli 2018 het hoogste niveau ooit. Ten opzichte van juli 2017 lagen de prijzen van koopwoningen 9% hoger.

Aantal woningverkopen blijft dalen

In juli 2018 zijn er 19.580 woningen verkocht, wat 2% minder is dan in juli 2017.

Prijzen koopwoningen stijgen verder

De prijzen van bestaande koopwoningen stegen in juni 2018 verder en bereikten opnieuw het hoogste niveau ooit. Ten opzichte van juni 2017 lagen de prijzen van koopwoningen 8,9% hoger. Dit blijkt...

WOZ-waarden nu voor elke gemeente online

Alle gemeenten in Nederland zijn nu aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ).

Kennisdag Flevoland: Grondvraag in Gebiedsontwikkelingsopgaven

Vraagt u zich wel eens af hoe u om kunt gaan met alle claims die op de schaarse grond worden gelegd, met alle verschillende belangen?
Kom dan op 4 oktober meepraten op deze...

Agrarische grondprijs 59.800 euro per hectare in 2e kwartaal 2018

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland bedraagt 59.500 euro per hectare in het tweede kwartaal van 2018.

Ruilverkaveling weer op de kaart

Nederland staat voor grote maatschappelijke opgaven die met ruilverkaveling integraal en op een moderne en efficiƫnte manier aangepakt kunnen worden, aldus het tijdschrift Landwerk.

Woning verkopen? Juli en december beste maanden

Worden in de zomer veel huizen verkocht of liggen we liever massaal op het strand? Wat is eigenlijk het effect van seizoenen op de woningverkoop? Het Kadaster zocht het voor u uit.

Steeds meer bewoners vier grote steden verlaten hun stad

Steeds meer mensen verlaten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, om te gaan wonen in de kleinere omliggende steden. Dit blijkt uit een onderzoek van het Kadaster naar het verhuisgedrag van...

Kadaster routepartner van de Vierdaagse Nijmegen

Kadaster is dit jaar weer routepartner van de Vierdaagse Nijmegen, van 15 tot en met 20 juli. De SuperSelfie over de grens (panoramische film), Landrechten (film Ontheemd) en Ruilverkaveling...

Prijsstijging Nederlandse huizen groter dan Europees gemiddelde

De prijsstijging van koopwoningen in Nederland in het eerste kwartaal van dit jaar was bijna 2 keer zo groot als de gemiddelde prijsontwikkeling binnen Europa.

CBS en Kadaster maken statistiek van nieuwbouwtransactie

Na een leegstandsmonitor en een prijsindex voor commercieel vastgoed, slaan CBS en het Kadaster nu de handen ineen voor het maken van nieuwbouwstatistieken: het nieuwste alliantie-initiatief.

Kadaster draagt bij aan duurzame landregistratie Benin

Landbouw en export bieden in Benin de beste kansen op economische groei en zelfredzaamheid. Het Kadaster gaat daarbij helpen.

Kabinet laat gegevens bedreigde personen afschermen

Informatie over mensen die een persoonlijk risico lopen of worden bedreigd, zal in het register worden afgeschermd. Dit heeft het kabinet de Tweede Kamer laten weten als reactie op eerdere vragen...

Wim Kuijken nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Kadaster

Per 1 juli 2018 is Wim Kuijken de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Kadaster. Hij volgt hiermee Ron Icke op die, na acht jaar, zijn taken voor de Raad van Toezicht neerlegt.

Digitale topografische kaart geeft gemeente Amsterdam inzicht

Thematische kaarten geven in een oogopslag duidelijkheid. Als basis hiervoor gebruikt de gemeente Amsterdam actuele locatiegegevens uit TOP10NL.

Prijzen koopwoningen op hoogste niveau ooit

In mei 2018 bereikten de prijzen van bestaande koopwoningen het hoogste niveau ooit. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van...

Agrarische grondprijs 64.000 per hectare in 3e kwartaal 2017

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is 64.000 euro per hectare in het derde kwartaal van 2017. Dat is hoger dan de gemiddelde prijs van 57.800 euro in het tweede kwartaal van 2017.

Agrarische grondprijs 59.900 euro per hectare in 1e kwartaal 2018

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland bedraagt 59.900 euro per hectare in het eerste kwartaal van 2018.