Kaartinformatie en data voor onderwijs en wetenschappelijk onderzoek

PDOK Educatief

Het Kadaster beheert het loket Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK www.PDOK.nl)

Via PDOK stellen overheidsinstanties geo-informatie kosteloos aan iedereen beschikbaar. Speciaal voor het onderwijs kent PDOK de service PDOK Educatief. Dit is bedoeld voor onderwijsinstituten. Zij kunnen zich voor 'Educatief' aanmelden via het aanmeldformulier.

Individuele studenten kunnen gebruik maken van het servicelevel PDOK Fair Use. Aanmelding daarvoor is niet vereist.

Lees meer over PDOK Educatief in de klantervaring van EduGIS.

EASY archief voor studenten en wetenschappers

Binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), onderhoudt het instituut Data Archiving and Networked Services (DANS) een data-archief voor studenten en wetenschappers, genaamd EASY. In dit data-archief vindt u o.a. kaartmateriaal van het Kadaster waarvan jaarlijks versies beschikbaar worden gesteld. Als student van een hogeschool of universiteit hebt u kosteloos toegang.

De volgende kaarten zijn beschikbaar:

  • Top250raster
  • TOP50raster
  • TOP25raster
  • TOP10NL
  • TOP50NL
  • Digitale kadastrale kaart 

Lees meer over EASY in onderstaand artikel.

Verschil tussen PDOK en EASY

PDOK beschikt over actuele data, DANS onderhoudt in EASY een vorm van  archief van een aantal elementaire Kadasterproducten. De actualiteit van dit materiaal loopt ongeveer een jaar achter op het Kadaster. 

EASY van DANS bestaat voornamelijk uit kaartmateriaal en PDOK uit allerlei informatie dat gerelateerd is aan kaartmateriaal. (Bekijk dit met de PDOK viewer).

Als student tegen gereduceerd tarief Kadasterproducten aanvragen

U kunt als student standaard producten die u ook op onze website vindt tegen een sterk gereduceerde prijs aanvragen. U vraagt dit aan met het formulier Aanvraag kadasterdata voor wetenschappelijk onderzoek. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u een offerte.  

Let op: een student kan gegevens van maximaal 1500 percelen of objecten opvragen. Het resultaat van het onderzoek moet daarbij aan het Kadaster verstrekt worden.