Informatie voor scholen, studenten en wetenschap

Praktijkles

Het Kadaster kan in Apeldoorn een praktijkles verzorgen over kaartlezen voor de bovenbouw van de lagere school (groep 6, 7 en 8). Hebt u interesse? Vul dan het contactformulier in.

De GeoWeek

Ieder jaar is er een GeoWeek. Kinderen kunnen in deze week kennis maken met geo. Voorgaande jaren werden er bijvoorbeeld gastlessen verzorgd en buitenactiviteiten georganiseerd. Ook hielden veel bedrijven open dagen.

Het GeoFort

Tijdens een schoolreisje naar het GeoFort kunnen leerlingen kennismaken met geo. Het GeoFort is een leuke plek om op een speelse manier kennis over geografie op te doen. Via speurtochten, games, doolhoven en tunnels leren kinderen over navigatie, kaarten en planeten.

Lees meer over het GeoFort in onderstaand artikel.

Kaartinformatie en kadasterdata voor onderwijs en wetenschap

Bent u op zoek naar Geo-informatie voor uw studie? Bekijk dan de mogelijkheden van het loket Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK) speciaal voor het onderwijs: PDOK Educatief. Of kijk of materiaal beschikbaar is via EASY van Data Archiving and Networked Services (DANS).
Meer informatie over het zoeken naar kaartmateriaal en kadasterdata vindt u op de pagina Kaartinformatie en data voor onderwijs en wetenschap

Onderzoek doen in de kadastrale archieven

In de kadastrale archieven vindt u een schat aan waardevolle informatie voor historisch onderzoek.

'Aan de slag in de kadastrale archieven'
Doet u graag historisch onderzoek? In het boek 'Aan de slag in de kadastrale archieven' vindt u informatie om een historisch onderzoek in de kadastrale archieven te beginnen.