Informatie verstrekken

De gegevens die het Kadaster zorgvuldig opslaat en beheert in zijn registraties, laten hun echte waarde zien wanneer mensen ze opvragen en gebruiken. We beseffen dat onze informatie mensen helpt om belangrijke keuzes te maken. We streven er dan ook naar onze gegevens zo gebruikersvriendelijk mogelijk te verstrekken.  

U kunt gegevens opvragen over verschillende onderwerpen

Kaarten
Voor de Kadastrale kaart bent u bij het Kadaster uiteraard aan het goede adres. Ook maakt het Kadaster verschillende series papieren en digitale topografische kaarten, geschikt voor gebruik in geografische informatiesystemen.

Kabels en leidingen
Het Kadaster verstrekt informatie over de ligging van ondergrondse kabels en leidingen. Ook voor de registratie van een netwerk in de openbare registers kunt u bij het Kadaster terecht.

Gebouwen
Het Kadaster registreert gegevens over vastgoed in Nederland. Hierdoor beschikken we over veel informatie over huizen en gebouwen. Deze vastgoedgegevens kunt u opvragen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de koopsom of eigenaar.

Percelen en grenzen
De grenzen van alle percelen in Nederland zijn door het Kadaster vastgelegd. Wilt u weten waar de grens loopt? Of wilt u een nieuwe grens vastleggen? Dan kan het Kadaster u helpen.

Registraties en voorzieningen
Het Kadaster beheert de registraties van zijn eigen gegevens. We beheren ook registraties van andere organisaties: Landelijke Voorzieningen. U kunt gegevens laten inschrijven, maar ook opvragen.

Ruimtelijke ontwikkeling
In Nederland wonen veel mensen. We hebben dus veel ruimte nodig voor wonen en werk. Maar we willen ook ontspannen en de natuur in. Het Kadaster geeft advies over goed gebruik van ruimte.

Open data
De Nederlandse overheid heeft bepaald dat openbare overheidsgegevens door iedereen mogen worden gebruikt en verspreid. Deze gegevens worden open data genoemd. Het Kadaster biedt geo-informatie aan als open data.

Liever persoonlijk contact? Kijk voor de mogelijkheden bij de contactinformatie.