Hypotheek opvragen - kadastrale percelen en appartementen

Hypotheek opvragen? Hypotheekinformatie van het Kadaster geeft u direct inzicht in de hypotheken en beslagen die op een kadastraal perceel of appartement zijn gevestigd. Dit kan handig zijn als u een huis wilt kopen. U ontvangt informatie over de hypotheekverstrekkers en eventuele beslagleggers, de datum waarop de huidige hypotheek is ingeschreven bij het Kadaster en de waarde waarvoor de hypotheek is afgesloten. Informatie die van pas kan komen bij de onderhandelingen over de aankoopprijs van een woning.

Direct hypotheekinformatie bestellen in de webwinkel


Na ontvangst van uw betaling ontvangt u per e-mail een link waarmee u uw bestelling kunt downloaden.

Hypotheek opvragen: wat ontvang ik?

Als u Hypotheekinformatie opvraagt, ontvangt u:

  • Informatie over de hypotheekverstrekkers en/of beslagleggers
  • de datum van inschrijving van de huidige hypotheek bij het Kadaster
  • de waarde waarvoor de hypotheek is ingeschreven bij het Kadaster.

De waarde waarvoor de hypotheek is ingeschreven, kan afwijken van de daadwerkelijke waarde of de huidige waarde. Zo kan het bedrag waarvoor de hypotheek is ingeschreven bij het Kadaster hoger zijn dan het bedrag dat iemand daadwerkelijk heeft geleend. Daarnaast is het mogelijk dat de aankoop van het betreffende kadastrale perceel of appartement deels met eigen geld is gefinancierd. Ook houden wij geen aflossingen bij.

Hypotheek opvragen: hypotheken die voor 1995 zijn ingeschreven bij het Kadaster

Bij hypotheken die voor 1995 zijn ingeschreven, vermeldt Hypotheekinformatie alleen het deel en nummer van de akte waarin de hypotheekgegevens zijn opgenomen. Met dit deel en nummer kunt u vervolgens via het bestelformulier op onze website een kopie van de hypotheekakte opvragen. In de akte vindt u de gevraagde hypotheekinformatie.

Meer informatie over dit product

Vragen?

Zijn er vragen waarop u geen antwoord hebt kunnen vinden? Neem dan contact op met de Klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag!