HUIS KOPEN - STAP 2: Bod uitbrengen huis

ZoekenBiedenKopen

Bod uitbrengen op een huis? Met onze informatie kunt u een inschatting kunt maken van de waarde van een huis en of de verkoper het wel mag verkopen. Daarmee staat u steviger in de onderhandelingen. Zo kunt u bij ons een overzicht opvragen van de verkoopprijzen van woningen in hetzelfde postcodegebied. Ook kunt u nagaan wie de eigenaar van een huis is, welke hypotheek er ingeschreven staat op een perceel en of er beslag is gelegd. Dit maakt het makkelijker om een passend bod uit te brengen op een huis.

Bod uitbrengen huis: bruikbare informatie

Koopsominformatie

Een overzicht van de verkoopprijzen van onlangs verkochte huizen in een buurt

Meer informatie en bestellen Koopsominformatie in de webwinkel

Woningrapport

Uitgebreid rapport met onder andere de aankoopprijs van de woning en van vergelijkbare huizen in de buurt, wie de eigenaar is, wat het bouwjaar van de woning is, de inhoud en oppervlakte en de ligging van het huis

Meer informatie en bestellen Woningrapport in de webwinkel

Vastgoed Dashboard

Gratis toegankelijk dashboard met de algemene prijsontwikkeling op de woningmarkt, zoals de hoogte van afgesloten hypotheken en de gemiddelde prijs waarvoor woningen zijn verkocht.

Bekijk het Vastgoed Dashboard

Hypotheekinformatie

Overzicht van de hypotheken en beslagen die op een kadastraal perceel, huis of appartement zijn geregistreerd.

Meer informatie en bestellen Hypotheekinformatie in de webwinkel

Bod uitbrengen huis: wat is de woning waard?

Het Kadaster heeft geen informatie over de actuele waarde van een woning. Daarvoor kunt u een taxatie laten uitvoeren door een makelaar of taxateur. (Deze taxatie is verplicht wanneer u een hypotheek wilt afsluiten bij een bank.) Wel kunt u op basis van Kadasterdata uit dit stappenplan een goede inschatting maken van de waarde van een huis. Dit maakt het makkelijker om een passend bod uit te brengen op een huis.

Wordt het bod dat u uitbrengt op een huis geaccepteerd? Dan bent u aangekomen bij de laatste stap in het stappenplan ‘huis kopen’: de aankoop.

STAP 3: Kopen

Vragen

Zijn er vragen waarop u geen antwoord hebt kunnen vinden? Onze medewerkers helpen u graag! Neem hiervoor contact op met de Klantenservice.