Grondroerders

Een grondroerder is verplicht informatie over de ligging van eventuele ondergrondse kabels en leidingen op de graaflocatie op te vragen bij het Kadaster. Dit moet gebeuren vóór de start van de graafwerkzaamheden. U doet hiervoor een Klic-melding. Doet u éénmalig een melding, dan gebruikt u daarvoor het formulier KLIC Graafmelding.

Doet u vaker klic-meldingen omdat u beroepsmatig graafwerkzaamheden uitvoert of laat uitvoeren? Dan moet u zich bij het Kadaster registreren als grondroerder in Mijn Kadaster. 

Registreren als grondroerder

  • vul het formulier 'Klic aanmelding Mijn Kadaster' in

  • legitimeer uzelf met uw DigiD of maak een kopie of scan van een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of id-kaart)

  • druk het af en onderteken het formulier

  • stuur het aanmeldingsformulier en, als u uzelf niet met DigiD heeft gelegitimeerd, een kopie van uw identiteitsbewijs naar Kadaster-Klic. Dit kan per post, maar ook (gescand) per e-mail. Het (e-mail)adres vindt u op het aanmeldingsformulier

Na registratie, ontvangt u van het Kadaster 2 brieven:

  • één met uw klantnummer en inlogcode

  • één met uw wachtwoord

Met de inlogcode en het wachtwoord heeft de door u aangewezen 'eerste beheerder' toegang tot de diensten in Mijn Kadaster. Deze eerste beheerder kan daarna zelf Klic-meldingen doen. Hij kan ook andere gebruikers in uw organisatie rechten geven voor het doen van Klic-meldingen.

Wijzigingen in gegevens van de eerste beheerder geeft u door met het formulier 'Wijzigen eerste beheerder'.

Nadat u zich als grondroerder geregistreerd hebt, kunt u via Mijn Kadaster de volgende Klic-producten bestellen:

Inzien status aanvragen

Als u een geregistreerde grondroerder bent kunt u via Mijn Kadaster de status van uw melding(en) inzien. Meer informatie vindt u in de KLIC Klantinstructie inzien status aanvragen, die u bij Documenten kunt downloaden.

Documenten

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de digitale KLIC-nieuwsbrief.

We hebben alle KLIC documentatie voor u op rij gezet op de pagina KLIC documentatie

Vragen?

Zijn er vragen waarop u geen antwoord hebt kunnen vinden? Neem dan contact op met onze Klantenservice.