Erfgrens bepalen: waar plaats ik de schutting?

Wilt u een schutting plaatsen? Een boom planten aan de rand van uw tuin? Of een tuinhuisje bouwen bij uw nieuwe woning? Dan wilt u meestal eerst de kadastrale erfgrens bepalen. Een erfgrens is een denkbeeldige lijn tussen twee percelen. Door deze lijn weet u precies welke grond uw eigendom is en wat eigendom is van uw buren. Dit helpt problemen voorkomen. Tegen betaling kan het Kadaster u helpen de erfgrens te bepalen. De precieze ligging van een grens bepalen wij door middel van een Grensreconstructie.

Grensreconstructie aanvragen

Erfgrens bepalen: het Kadaster kan u helpen

Het Kadaster registreert de grenzen van alle percelen in Nederland. Om de erfgrenzen te bepalen kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Exacte ligging

Een landmeter kan een Grensreconstructie voor u uitvoeren om de erfgrens te bepalen. Hij maakt één of meerdere kadastrale grenzen dan opnieuw in het terrein zichtbaar. Dit doet hij/zij op basis van de oorspronkelijke meetgegevens. Hierna weet u precies waar de grenzen van uw perceel liggen. Dit kan bij voorbeeld duidelijkheid bieden bij een conflict met uw buren over de kadastrale grens. Of bij de verkoop van een perceel. Na het bezoek ontvangt u een verslag met een tekening, waarop te zien is waar de grens ligt die voor u is uitgezet.

Meer informatie en offerte aanvragen Grensreconstructie

Erfgrens zelf berekenen

Beschikt u over landmeetkundige kennis? Dan is het mogelijk om zelf de erfgrenzen te bepalen vanuit een Veldwerk. Deze schets met gegevens heeft een landmeter van het Kadaster gemaakt toen de grens werd vastgesteld. Een Veldwerk is niet op schaal. U berekent zelf de afstanden op basis van de meetcijfers of coördinaten.

Meer informatie en bestellen Veldwerk