Erfafscheiding: waar ligt de perceelsgrens?

Voorkom een conflict met uw buren over erfafscheiding en de grenzen van uw perceel

Erfgrens zichtbaar laten maken door landmeter

Erfafscheiding plaatsen? Vraag dan grensinformatie op of laat de grens zichtbaar maken door een landmeter. Zo weet u zeker dat uw hek of schutting goed staat.

Erfafscheiding op de juiste plek plaatsen? Dat kan door eerst grensinformatie bij ons op te vragen of de bestaande grens opnieuw zichtbaar te laten maken door een landmeter. Zo weet u zeker dat u uw erfafscheiding, zoals heg, hek of schutting, op de goede plek in uw tuin zet. En u voorkomt een conflict met uw buren over de grenzen van uw perceel.  

Meer over erfgrens bepalen

Erfafscheiding aan de hand van perceelschets

Wilt u de erfafscheiding op de oorspronkelijke grens zetten? Dan kunt u bij ons een Veldwerk opvragen of een Grensreconstructie laten doen. Een Veldwerk is een schets met bijbehorende (meet)gegevens van de kadastrale grens of grenzen. Een Veldwerk is niet op schaal. U hebt dan ook landmeetkundige kennis nodig om een Veldwerk te kunnen lezen.

Meer weten over Veldwerk

Erfafscheiding: markering in het terrein

U kunt een reconstructie voor één of meerdere grenzen aanvragen. Bij een Grensreconstructie zet een landmeter de oorspronkelijke grens daadwerkelijk uit in het terrein. De landmeter geeft de richting van de grens aan. Als u ook informatie wilt over hoekpunten in de grens, moet u dit in uw aanvraag aangeven. Dit geldt ook voor tussenpunten. Tussenpunten geven aan wat de afstand is tussen de plaats van huidige bebouwing op het perceel en de grens. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer de grenzen van uw grond schuin lopen. Na een Grensreconstructie weet u precies waar u de erfafscheiding mag plaatsen.

Meer weten over Grensreconstructie

Erfafscheiding op een nieuwe grens

Wij kunnen een perceel voor u splitsen. Bijvoorbeeld omdat u een deel van een perceel wilt kopen of verkopen. De nieuwe grenzen worden hiermee vastgelegd, waardoor u zeker weet dat u de erfafscheiding op de juiste plek plaatst. 

Meer weten over splitsen van percelen