Woningwaarde bepalen; wat is een huis waard?

Woningwaarde bepalen?

U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden. Door verschillende informatie naast elkaar te leggen kunt u een goede inschatting maken van de woningwaarde.

Woningwaarde bepalen: kosteloos

WOZ-waarde eigen huis vergelijken met woningen in de buurt

Lees meer informatie WOZ-waarde

Vergelijk de verkoopprijs met trends woningmarkt

Bekijk gemiddelde verkoopprijs per woningtype

Woningwaarde bepalen: gemakkelijk bestellen

  • Laatste verkoopprijs van woning op bepaald adres vindt u in Eigendomsinformatie
  • Verkoopprijs van huizen in hetzelfde postcodegebied ontvangt u met Koopinformatie
  • Snel een compleet beeld van waarde van een huis ontvangt u met het Woningrapport

Meer informatie over Koopsominformatie, Eigendomsinformatie of het Woningrapport vindt u in onze webwinkel. Na het invoeren van het adres kunt een keuze maken en direct bestellen. 

Kies en bestel in de webwinkel

Woningwaarde bepalen: meer informatie

  • Hebt u een nieuwe woning op het oog? En nu wilt u weten hoe de verkoopprijs van het huis zicht verhoudt tot de waarde soortelijke woningen en verkoopprijzen in dezelfde regio?  
  • Of mogelijk wilt u uw huis te koop zetten, en vraagt u zich af wat een marktconforme vraagprijs is?
  • Misschien wilt u weten wat de WOZ-waarde van uw woning is en deze waarde vergelijken met die van andere huizen?

Welke reden u ook heeft om de woningwaarde te willen weten, u kunt op daar op verschillende manieren achter komen. Door verschillende informatie naast elkaar te leggen, krijgt u een goed beeld van de waarde van een huis. Wij zetten de mogelijkheden hieronder voor u op een rij.

Woningwaarde bepalen door vergelijken

Koopsominformatie: verkoopprijzen binnen postcodegebied

U krijgt snel een beeld van de woningwaarde met Koopsominformatie. U ontvangt de verkoopprijs van één of meerdere huizen die de laatste 5 jaar in hetzelfde postcodegebied zijn verkocht.

Eigendomsinformatie: prijs waarvoor het huis eerder werd verkocht

De laatste verkoopprijs van een bepaald huis vindt u in Eigendomsinformatie. Daarnaast krijgt u ook actuele informatie over wie de eigenaar is en meer informatie over het perceel.

Vastgoeddashboard: informatie over trends op woningmarkt

In ons Vastgoeddashboard ziet u wat de gemiddelde koopsom per woningtype en per regio is. U kunt deze informatie vergelijken met de Eigendomsinformatie en Koopsominformatie van het huis. Zo kunt u zelf een antwoord formuleren op de vraag ‘Wat is mijn huis waard?’.

Snel een compleet beeld waarde huis

Wilt u snel een compleet beeld van de waarde van een huis? In het Woningrapport staat de verkoopprijs, wie de eigenaar is, wat het bouwjaar van de woning is, de inhoud en oppervlakte en de ligging van het huis. U krijgt in dit rapport onder meer ook informatie over de prijsontwikkeling van woningen in de provincie en in Nederland en de geschatte waarde van het huis. Met het Woningrapport heeft u direct alle informatie op een rij.

WOZ waarde: door gemeente getaxeerde woningwaarde

U kunt globaal nagaan wat de WOZ-waarde van uw woning is. Deze waarde stelt de gemeente jaarlijks vast op basis van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ). Via een steekproef taxeert de gemeente woningen die met elkaar vergelijkbaar zijn. Lees meer over de WOZ-waarde

Gemakkelijk bestellen in de webwinkel

Wilt u voor het inschatten van waarde van een huis informatie bestellen in onze webwinkel? Vul in het startscherm van onze webwinkel de postcode en het huisnummer van de woning in.

U kunt Koopsominformatie, Eigendomsinformatie of het Woningrapport dan direct bestellen. Na uw betaling ontvangt u per e-mail een link waarmee u de bestelde informatie kunt downloaden.

Bestel in webwinkel