Registreren van schepen en luchtvaartuigen

Wat hebben een Tjalk, een Bayliner 2958 en een Neptunus 133 met elkaar gemeen? Naast het feit dat dit schepen zijn, kan het Kadaster hiervan het eigendom registreren. En dus ook van andere schepen, zoals motorjachten, woonboten, zeiljachten, sleepboten en baggerschepen. Naast een registratie voor onroerende zaken heeft het Kadaster namelijk ook een registratie voor schepen. En voor luchtvaartuigen.

Registreren of informatie opvragen van uw boot of schip

Teboekstelling schip  

Registreer uw boot of schip in de openbare registers van het Kadaster, zodat de eigendom wordt vastgelegd. Uw schip wordt voorzien van een brandmerk. Voor het registreren van uw boot of schip kunt u terecht op de pagina Teboekstelling schip

Uittreksel schepen inzake hypotheken en beslagen

Een gewaarmerkt document van het Kadaster waarop u kunt zien welke hypotheken en/of beslagen geregistreerd zijn op een boot of een schip kunt u bestellen op de pagina Uittreksel schepen inzake hypotheken en beslagen.

Aanbrengen microdots op een schip

Wilt u diefstal van uw schip onaantrekkelijk maken? Beveilig uw boot met microdots. Slechts 1 minuscule chip is genoeg om te weten wie de eigenaar van een vaartuig is. Meer informatie vindt u op de pagina Aanbrengen microdots op een schip.

Doorhaling teboekstelling schip

Op de pagina Doorhaling teboekstelling schip kunt u uw boot of schip laten uitschrijven uit de openbare registers van het Kadaster.

Hernieuwd aanbrengen brandmerk op een schip

Is uw schip bij het Kadaster geregistreerd en is het brandmerk onleesbaar geworden, beschadigd of verwijderd? Dan moet u het opnieuw laten aanbrengen. Dit kunt u doen op de pagina Hernieuwd aanbrengen brandmerk op een schip.