Informatie verstrekken

De gegevens die het Kadaster zorgvuldig opslaat en beheert in zijn registraties, laten hun echte waarde zien wanneer mensen ze opvragen en gebruiken. We beseffen dat onze informatie mensen helpt om belangrijke keuzes te maken. We streven er dan ook naar onze gegevens zo gebruikersvriendelijk mogelijk te verstrekken.  

U kunt gegevens opvragen over verschillende onderwerpen

Kaarten

Voor de Kadastrale kaart bent u bij het Kadaster uiteraard aan het goede adres. Op de pagina Kaarten vindt u een overzicht uit onze gevarieerde collectie van series papieren en digitale topografische kaarten, geschikt voor gebruik in geografische informatiesystemen.

Kabels en leidingen

Op de pagina Graafsector verstrekt het Kadaster informatie over het 'ondergrondse' netwerk. Ook voor de registratie van een netwerk in de openbare registers kunt u bij het Kadaster terecht.

Gebouwen

Omdat het Kadaster  gegevens registreert over al het vastgoed in Nederland, beschikken we over veel informatie. Deze vastgoedgegevens, zoals informatie over de koopsom of de eigenaar, kunt u onder andere inzien en opvragen via de pagina Gebouwen

Percelen en grenzen

Op de pagina Grenzen en percelen kunt u zien hoe de grenzen van alle percelen in Nederland zijn door het Kadaster vastgelegd. Wilt u weten waar de grens loopt? Of wilt u een nieuwe grens vastleggen? Dan kan het Kadaster u helpen.

Registraties en voorzieningen

Op de pagina Registraties en voorzieningen ziet u dat het Kadaster niet alleen registraties van eigen gegevens beheert, maar ook die van andere organisaties: Landelijke Voorzieningen. U kunt gegevens laten inschrijven, maar ook opvragen.

Ruimtelijke ontwikkeling

In Nederland wonen veel mensen. We hebben dus veel ruimte nodig voor wonen en werk. Maar we willen ook ontspannen en de natuur in. Op de pagina Ruimtelijke ontwikkeling geeft het Kadaster geeft advies over goed gebruik van ruimte.

Open data

De Nederlandse overheid heeft bepaald dat openbare overheidsgegevens door iedereen mogen worden gebruikt en verspreid. Deze gegevens worden open data genoemd. Op de pagina Open data biedt het Kadaster geo-informatie aan.

Heeft u liever persoonlijk contact? Kijk voor de mogelijkheden op de pagina Contactinformatie.