Oude koppelvlakken binnenkort niet meer bruikbaar

De oude koppelvlakken worden op korte termijn niet meer ondersteund. Wat betekent dit voor afnemers en bronhouders?

Vanaf februari 2015 is er een nieuw koppelvlak in gebruik. Momenteel zijn zowel het oude als het nieuwe koppelvlak naast elkaar actief. De oude koppelvlakken worden op korte termijn niet meer ondersteund. De gebruikers die recentelijk gebruik hebben gemaakt van de oude koppelvlakken, hebben hier afgelopen vrijdag een mailing over ontvangen.

Afnemers

Op 1 augustus 2017 wordt het oude koppelvlak voor de gebruikers van BAG Bevragingen uitgeschakeld. Dit houdt in dat wanneer u na 1 augustus nog steeds gebruik maakt van de oude endpoints, u geen verbinding meer kunt maken van deze dienst.

Het verzoek is om voor 1 augustus de oude endpoints te vervangen door de nieuwe. Deze kunt u vinden in het document BAG bevragen koppelvlak versie 2.1 op pagina 20.

Bronhouders

Op 1 september gaan we het oude koppelvlak voor Bronhouders uitschakelen. Dit houdt in dat wanneer u als bronhouder na 1 september 2017 nog steeds gebruik maakt van de oude end-points, u geen verbinding meer kunt maken met LV BAG.

Het verzoek is om voor 1 september de oude endpoints te vervangen door de nieuwe. Hieronder zijn de nieuwe endpoints te vinden.

https://service30.kadaster.nl/lvbag/bag-kgb/services/BagWebService via bagstuf-0130_v1_3_0.wsdl

https://service30.kadaster.nl/lvbag/bag-kgb/services/BagWebServiceSynchLevenscyclus via bag-synch-stuf-0130_v1_3_0.wsdl