Kwaliteit webservices TOPraster op PDOK sterk verbeterd

Het Kadaster levert een extra set van alle TOPraster bestanden aan PDOK voor gebruik in de webservices waardoor de kwaliteit verbetert.
Kwaliteit webservices TOPraster op PDOK sterk verbeterd

Om een goede weergave mogelijk te maken, levert het Kadaster een extra set van alle TOPraster bestanden aan Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK). De kleurcodering van de GeoTIFF bestanden wijzigt naar het RGB kleursysteem. Daarnaast zijn de beelden geoptimaliseerd voor web services. 

Open data

TOPraster omvat de digitale versies van topografische kaarten die bestaan uit 3 kaartseries op verschillende schaalniveaus. TOPrasterkaarten zijn uitstekend geschikt voor toepassingen waarbij het niet nodig is het kaartbeeld te kunnen wijzigen, zoals navigatiesystemen. Via Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK) is TOPraster beschikbaar als open data.

Korrelige weergave

De verschillende TOPraster producten zagen er als webservice op PDOK erg korrelig uit, terwijl de downloads van de TOPraster producten gewoon goed waren. Na de melding van dit probleem in mei 2016 heeft PDOK nu een oplossing gevonden.

Meer informatie

Meer informatie over de TOPraster producten vindt u op de pagina TOPraster.