Kadaster partner van het Semantics congres

Bedrijfsleven, overheid en academici ontmoeten elkaar in de Meervaart in Amsterdam en wisselen internationaal kennis uit over Linked Data en Semantisch Web.

Van 11 t/m 14 september vindt de 13e editie van het Semantics congres plaats. Bedrijfsleven, overheid en academici ontmoeten elkaar in de Meervaart in Amsterdam en wisselen internationaal kennis uit over Linked Data en Semantisch Web. Partners van dit vakcongres zijn: Kadaster, Vrije Universiteit Amsterdam en TNO. Bekijk voor meer informatie de website van Semantics en het persbericht.   

Semantisch Web en Linked Open Data

Het Semantisch Web is het web van data. Daarbij worden data als Linked data gepubliceerd op het web. Linked data zijn data die worden gepubliceerd inclusief een ‘bijsluiter’ met de beschrijving (de semantiek) van die data. Deze data en hun betekenis zijn daarmee gemakkelijk te vinden (bij de bron), te interpreteren en te verbinden met andere data door bijvoorbeeld zoekmachines.

Het Kadaster is in Nederland een leidende partij bij het publiceren van data op het web. Wij beheren een groot aantal basisregistraties en landelijke voorzieningen. De wijze waarop wij al een tijd lang onze ‘begrippenlijst Kadaster’ ontsluiten en recent de Digitale Kadastrale Kaart, de TOP10NL en de BAG als Linked Data hebben gepubliceerd zijn daarvan tastbare voorbeelden. Zie ook het interview met Frank Tierolff op de Semantics website.

Het Kadaster is op Semantics aanwezig met een aantal workshops, presentaties en in het managementpanel.