Aanvullende gebruikersinformatie BRK Levering

Na de eerste levering van BRK Levering hebben we een aantal vragen gekregen van onze afnemers. Deze vragen beantwoorden we graag hieronder.
Aanvullende gebruikersinformatie BRK Levering

Na de eerste levering van BRK Levering hebben we een aantal vragen gekregen van onze afnemers. Deze vragen beantwoorden we graag hieronder.

Sinds 1 januari 2016 vervangt BRK Levering het product MO (Massale Output). De BRK vormt - samen met BAG (Basisadministratie Adressen en Gebouwen), BRP (Basisregistratie personen) en HR (Handelsregister) - het hart van het Stelsel van Basisregistraties.

Correctie aantekening 'meettarief verschuldigd'

Sinds 1 december 2015 is de aantekening ‘meettarief verschuldigd’ (MV) in BRK Levering opgenomen. Bij het inlezen van de IMKAD-waardelijst is deze aantekening helaas niet goed verwerkt. Hierdoor zijn sommige mutaties niet geleverd. Daarnaast zijn sommige mutaties wel geleverd, maar met een foute code. Het gaat om code '274'. Dit had code '293' moeten zijn.

Wij hebben de fout hersteld. Hierdoor zijn aanvullende mutaties ontstaan. Deze staan voor u klaar op de downloadservice. Naast het verwerken van deze mutaties, in uw normale proces, hoeft u verder niets te doen.

Levertijd BRK Levering

Door de grote hoeveelheid gegevens die we in januari moesten verwerken, konden wij minder snel leveren dan gewenst. We zijn wel binnen de vastgestelde termijn van 15 werkdagen gebleven. We begrijpen dat een snelle levering belangrijk is voor uw processen. Daarom proberen wij de gegevens altijd zo snel mogelijk te leveren. Houd wel altijd rekening met een maximale levertijd van 15 werkdagen.

Verwerking van mutaties met volgnummer

Sommige mutaties moeten in een bepaalde volgorde verwerkt worden. Ze komen alleen niet op de juiste volgorde binnen op de downloadservice. Dit komt doordat wij deze mutaties als individuele gebeurtenissen verwerken en klaarzetten. Om de juiste volgorde aan te geven, krijgen mutaties die op dezelfde dag op hetzelfde object worden ingeschreven een volgnummer in de header. Hanteer deze volgnummers om de mutaties in de juiste volgorde te verwerken.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van BRK Levering? Schrijf u dan in voor de BRK Levering nieuwsbrief via het contactformulier.