Crowdsourcing in het onderwijs

Dat crowdsourcing niet alleen voor grote mensen is, blijkt uit het enthousiasme van basisscholen voor ons nieuwe project ‘Crouwdsourcing in het onderwijs’. In dit project is crowdsourcing letterlijk kinderspel. Kinderen oefenen op een speelse manier met hun geografische oriëntatie en ontdekken hun (rol) in de maatschappij. De inzet van het onderwijs maakt het mogelijk om in het hele land op een uniforme manier geografische data in te winnen.

Pilotfase

Het project is eerst nog een pilot. In deze pilot gaan kinderen aan de slag met het inwinnen van data die voor de hulpdiensten (brandweer, ambulance en politie) van belang zijn. Bijvoorbeeld de paaltjes en drempels die vaak een belemmering zijn voor de voertuigen om op tijd op bestemming te komen. Mogelijk komen er in een later stadium data voor andere doelgroepen bij.

Lespakket

Het project ‘Crowdsourcing in het onderwijs’ is onderdeel van een lespakket dat het Kadaster ontwikkelt. Het lespakket is bedoeld om kinderen bekend te maken met crowdsourcing en hoe belangrijk hun rol kan zijn in de maatschappij. Ook besteedt het lespakket aandacht aan het Kadaster als organisatie en het werk dat wij doen. 

Nieuwsgierig geworden naar het lespakket? Probeer het lespakket uit!