Bezoek FabCity: de stad van de toekomst

Benieuwd hoe de stad van de toekomst eruit ziet? Op het Java-eiland in Amsterdam bouwen 400 studenten, bedrijven, kunstenaars, ambtenaren en anderen aan deze stad: FabCity! FabCity is onderdeel van het programma Europe by People: het officiële programma van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie.

Innovatie van het Kadaster in FabCity

Het Kadaster bouwt mee aan de stad van de toekomst door de mogelijkheden voor de virtuele geleidelijn te onderzoeken. Dit is een navigatiesysteem in de vorm van een klein en handzaam apparaat waarmee slechtzienden en blinden lopend hun weg kunnen vinden. Laat u inspireren in het Kadaster-paviljoen, en help ons creëren en innoveren. Wij vertellen u er graag alles over.

Wat is er nog meer te beleven?

In FabCity vindt u heel veel verschillende deelnemers die hun eigen unieke bijdrage leveren. Van een hennephuis tot een ontwikkelaar van bijzondere vormen bakstenen, van bijzondere ‘tiny houses’ tot 3D printers en van voedselrecyling tot systemen om regenwater op te vangen. Deze creatieve oplossingen bieden jong en oud een nieuwe, leerzame kijk op huidige leefomgeving en die van de toekomst. 

Praktische informatie

FabCity is tot en met 26 juni dagelijks toegankelijk; op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 11.00 – 0.00 uur. Op werkdagen zijn er rondleidingen om 16.00 en 17.00 uur, in het weekend om 13.00, 15.00 en 17.00 uur. 

FabCity is gratis toegankelijk. U vindt FabCity op de kop van het Java-eiland in Amsterdam-Oost, op 500 meter afstand van de officiële vergaderlocatie van de EU-top. Met de tram 26 vanaf Amsterdam Centraal bereikbaar (halte Kattenburgerstraat).

Meer informatie over FabCity