Voordelen scheepsregistratie Kadaster op Boot Holland

Hoor meer over de voordelen van scheepsregistratie bij onze stand op Boot Holland van 10 tot en met 15 februari in Leeuwarden.
Voordelen scheepsregistratie Kadaster op Boot Holland

Van 10 tot en met 15 februari staan wij met een stand op Boot Holland in Leeuwarden. We vertellen u bij standnummer 2024 alles over de voordelen van scheepsregistraties. Ook kunt u meedoen aan onze prijsvraag. Uit alle goede inzendingen trekken we aan het eind van de beurs een winnaar. Deze mag zijn boot laten beveiligen met microdots.

De voordelen van registreren en beveiligen

Het is mogelijk om uw schip of boot te laten registreren in de openbare registers van het Kadaster. Uw boot wordt dan voorzien van een brandmerk. Aan de hand van het brandmerk valt snel te zien wie de eigenaar van een boot is. Dit is vooral makkelijk als uw boot na diefstal wordt gevonden. Ook is een registratie handig bij het aanvragen van:

• een hypotheek op uw boot of schip
• een zeebrief om in internationale wateren te varen
• een certificaat voor de binnenwateren

Extra zekerheid met Microdots

Het aanbrengen van microdots is een aanvulling op het registreren van uw boot of schip. Microdots zijn zeer kleine kunststof schijfjes met een uniek identificatienummer. De lijmlaag met microdots is nagenoeg onzichtbaar. Microdots helpen bij de opsporing van uw eigendom in geval van diefstal. Alleen bevoegden zoals de waterpolitie kunnen de code met speciale apparatuur aflezen. Aanbrengen van microdots is mogelijk als uw boot of schip al geregistreerd is.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de beurs op www.boot-holland.nl of #bootholland. Op onze pagina scheepsregistratie vindt u meer informatie over het registeren van uw boot of schip.