Kadaster aanwezig op Boot Holland

Van 9 tot en met 14 februari staat Kadaster op 'Boot Holland' in Leeuwarden. Daar vertellen we u alles over de voordelen van scheepsregistratie.

De beurs Boot Holland vindt plaats in de Keltenhal in Leeuwarden. U vindt het Kadaster op standnummer 2072. Behalve dat we u informatie verstrekken over de voordelen van scheepsregistratie kunt u ook meedoen aan onze prijsvraag. Uit alle goede inzendingen trekken we aan het eind van de beurs een winnaar. Deze mag zijn boot laten beveiligen met microdots.

De voordelen van registreren en beveiligen

U kunt uw schip of boot laten registreren in de openbare registers van het Kadaster. Uw boot wordt dan voorzien van een brandmerk. Aan de hand van het brandmerk valt snel te achterhalen wie de eigenaar van een boot is. Dit is vooral makkelijk als uw boot na diefstal wordt gevonden. Ook is een registratie nodig bij het aanvragen van:

  • een hypotheek op uw boot of schip
  • een zeebrief om in internationale wateren te varen
  • een certificaat voor de binnenwateren

Extra zekerheid met Microdots

Het aanbrengen van microdots is een aanvulling op het registreren van uw boot of schip. Microdots zijn zeer kleine kunststof schijfjes met een uniek identificatienummer. Ze helpen bij de opsporing van uw eigendom in geval van diefstal. Alleen bevoegden, zoals de waterpolitie, kunnen de code met speciale apparatuur aflezen. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de beurs op de website van Boot Holland of op Twitter via #bootholland. Op onze pagina Schepen vindt u meer informatie over het registeren van uw boot of schip.