Topografie als achtergrond, droomhuis beter in beeld

01 February 2018

 

Woningzoeksite Funda gebruikt de Basisregistratie Topografie (BRT) Achtergrondkaart voor het helder visueel weergeven van woningen en de objecten in hun omgeving.

Correcte en onafhankelijke kaarten

De BRT Achtergrondkaart wordt onder de kadastrale kaart gebruikt op de website van Funda. “Huizenzoekers en makelaars willen correcte en onafhankelijke informatie tijdens hun zoektocht naar hun droomhuis”, aldus Paula van Steijn van woningzoeksite Funda.

Om hun gebruikers een goed beeld te geven van de ligging van woningen en hun omgeving, gebruikt Funda verschillende soorten kaarten. “Maar voor een juiste weergave van grenzen en bebouwing zijn de kaarten van het Kadaster het meest actueel”, weet Van Steijn.

Een beter beeld van je droomhuis

Funda gebruikte al de Kadastrale kaart. Deze laat de globale ligging zien van het perceel en de bebouwing daarop. Ook is de grootte af te lezen. De topografische Achtergrondkaart voegt daar nu kleurvlakken aan toe. Hierdoor zijn onderdelen als gebouwen, wegen, groenstroken of waterlopen gemakkelijker te herkennen. Huizenzoekers krijgen zo een beter beeld van de exacte ligging en omgeving van hun droomhuis. De BRT is een van de landelijke basisregistraties van de overheid, is kosteloos beschikbaar voor iedereen en wordt jaarlijks bijgewerkt.

Terzake

Dit artikel verscheen in het Kadastermagazine Terzake van februari 2018. Meer artikelen lezen? Ga naar de pagina Terzake.