Samenvoegen BAG API’s

Met VNG Realisatie hebben we de afgelopen maanden 2 BAG API’s samengevoegd: de BAG API Huidige Bevragingen en de BAG API Individuele Bevragingen. Dit gebeurt volgens de afspraken van het programma Haal Centraal.

Waarom voegen we de API’s samen?

De beide API’s zijn zo naar elkaar toe gegroeid, dat het veel efficiënter is om ze samen te voegen. De afgelopen maanden zijn alle functionaliteiten van de BAG API Huidige Bevragingen aan de BAG API Individuele Bevragingen toegevoegd. Nu start het proces om de BAG API Individuele Bevragingen aan de lijst met gestandaardiseerde API's voor gemeenten toe te voegen. Als dit proces is afgerond, betekent dit voor gemeenten dat zij gebruik moeten maken van de BAG API Individuele Bevragingen als zij BAG gegevens willen ophalen via een API.

Wat betekent dit voor u als afnemer?

Gebruikt uw organisatie de BAG API Huidige Bevragingen? Dan kunt u nu al overstappen op de BAG API Individuele Bevragingen. U hebt hiervoor tot 1 juli 2023 de tijd. Dan wordt de BAG API Huidige Bevragingen uitgezet. We kunnen u persoonlijk begeleiden bij de overstap. Neem vooral contact met ons op als u hier behoefte aan hebt.

Missen er functionaliteiten?

Mist u functionaliteiten in de BAG API Individuele Bevragingen? Laat het weten via ons contactformulier

Meer informatie

Hebt u vragen hierover? Neem dan contact op met klantenservice BAG via het contactformulier of 088-1833400.