5 september 2019 – Aanpassing berichtverwerking bronhouders

Aanpassing berichtverwerking bronhouders

Op 8 mei hebben we aangekondigd “Verwerkt zonder historie” uit te schakelen op de Externe Testomgeving (ETO). Softwareleveranciers kregen de mogelijkheid om dit te testen. In de afgelopen klankboardgroep berichtenverkeer LV WOZ, is gezamenlijk besloten dit in augustus ook op de productie omgeving uit te schakelen. 

Sinds afgelopen vrijdagmiddag kijkt de LV WOZ niet meer naar het deel <actueel> in synchronisatieberichten als <historie> aanwezig is. 
Er zullen in dat geval ook geen foutmeldingen over het deel <actueel> worden verstuurd, ook niet als er wel fouten in <actueel> staan. In het deel <historie> is het invullen van beginGeldigheid altijd verplicht. Als er fouten in het deel <historie> staan zal de LV-WOZ dat wel altijd melden. Er worden nu dus geen berichten meer gedeeltelijk verwerkt. Voor meer informatie zie de eerdere releasenotes van 8 mei op de WOZ Servicepagina.

Foutmelding StUF067: Dubbeling voor object gevonden

Bij analyse naar een aantal meldingen “StUF067: Dubbeling voor object gevonden”, hebben we geconstateerd dat deze foutmelding soms onterecht werd gegenereerd. In deze gevallen noemt de foutmelding een dubbele relatie die niet voorkwam in het ingestuurde dienstbericht. Mocht u de afgelopen tijd deze foutmelding ontvangen hebben, controleert u dan of de relatie die in de foutmelding genoemd wordt, ook voorkomt in het dienstbericht. Is dit niet het geval dan adviseren wij u deze berichten nogmaals in te sturen, of de bijbehorende objecten te synchroniseren. De berichten zullen dan alsnog verwerkt worden of een duidelijker foutmelding generen.

Terug naar vorige pagina