Ontdek de mogelijkheden van BGT als Linked Data  

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) komt beschikbaar als Linked Data. Daar zorgde het Kadaster voor samen met Geonovum, in opdracht van het Ministerie van BZK. Tijdens het event DiS Online op 10 november lanceren wij de BGT Linked Data.  

Eenvoudige mogelijkheid tot integraal bevragen 

De BGT is de laatste grote geobasisregistratie bij het Kadaster die nog niet beschikbaar is als Linked Data. Het grote voordeel van deze ontwikkeling, is de eenvoudige mogelijkheid tot het integraal bevragen, in combinatie met andere geobasisregistraties en data zoals de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). 


High5 sessie liet mogelijkheden zien 

Dat de BGT beschikbaar is als Linked Data, is het resultaat van de innovatiesprint High5 (van 13 tot en met 16 januari 2020). Uit deze sessie bleek dat het  technisch mogelijk is om de BGT als Linked Data beschikbaar te stellen. Ook werd aangetoond dat de BGT met andere bronnen te linken is. 

Aanmelden voor lancering en meer informatie 

Tijdens DiS Online op 10 november lanceren we de BGT als Linked Data en leggen we u uit welke kansen dit biedt. U krijgt voorbeelden van toepassingen te zien en hoort meer over de totstandkoming. Direct na het event kunt u gebruikmaken van de Linked Data.

Meld u aan via Eventbrite.nl.