Nieuwe Klic-release op 26 oktober

Op 26 oktober rollen we een nieuwe Klic-release uit op ons productiesysteem. Deze release bevat diverse functionele en technische wijzigingen.

Nieuwe contactpersonen in belangenregistratie netbeheerder

Met ingang van deze release kunt u 2 nieuwe contactsoorten opvoeren in de belangenregistratie van de netbeheerder:
 
  • Contact netinformatie: de contactpersoon bij de netbeheerder voor vragen van de grondroerder over de kabels en leidingen
  • Contact storing/schade: de contactpersoon bij de netbeheerder bij schade of storing die door de grondroerder geconstateerd wordt.
Het invullen van deze nieuwe contactpersonen is voorlopig optioneel bij het opvoeren van een nieuw(e) belang(versie). Voor netbeheerders wordt het opvoeren van deze contactpersonen verplicht vanaf het moment dat ze overgaan naar het nieuwe IMKL en BMKL voor KLIC-WIN (tussen 1 januari 2019 en 30 juni  2019).

Nieuwe lay-out Klic-leveringsbrief 

De Klic-leveringsbrief (het LI-bestand in de Klic-levering) krijgt een verbeterde lay-out. De leveringsbrief wordt hiermee overzichtelijker voor de gebruiker. Ook worden de nieuwe contactpersonen - zodra ze door de netbeheerder gevuld zijn – getoond in de leveringsbrief. Wilt u een voorbeeld zien van de nieuwe leveringsbrief?
 

Bekijk de GitHub webpagina van het Kadaster

Gebruik van de BGT-achtergrondkaart in KLIC

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) leidt tot een gedetailleerde digitale kaart van Nederland. De BGT-achtergrondkaart wordt met ingang van de nieuwe release op 3 plaatsen binnen KLIC gebruikt:
 
  1. Klic-online (bij het doen van een graafmelding, oriëntatieverzoek en calamiteitenmelding): hier wordt de visualisatie van "BGT omtrekgericht" gebruikt.
  2. in de Klic-ontvangstbevestiging. Ook hier wordt de "BGT omtrekgericht" gebruikt.
  3. binnen de Klic-levering. Als achtergrondkaart wordt hier de visualisatie van "BGT pastel" gebruikt.

Meer zien?

  • Wilt u verschillende voorbeeldbestanden zien waarin de BGT Achtergrondkaart gebruikt wordt?

Bekijk voorbeeldbestanden op GitHub pagina

  • Naast de functionele wijzigingen worden er in deze release verschillende bug-fixes en kleine technische wijzigingen doorgevoerd. Wilt u de volledige inhoud van de release bekijken? 

Bekijk inhoud van release op GitHub pagina

Het exacte tijdstip van de release geven we kort voor livegang door aan de netbeheerders.