Manuscriptkaarten 1830-1840

De kaarten geven u een beeld van het landschap van Noord-Brabant en Limburg begin 19e eeuw:

  • waardevolle documenten voor historisch onderzoek
  • mooi om in te lijsten of cadeau te geven

Beschrijving

De Manuscriptkaarten zijn getekende historische topografische kaarten op schaal 1:25.000. De kaarten zijn beschikbaar van Noord-Brabant, Limburg en een klein deel van Gelderland. Het Kadaster bezit een set kleurenfoto’s van de originele kaarten. Hiervan kunt u digitale of papieren kopieën (A2-formaat) bestellen. Op de bladwijzer ziet u van welke gebieden kaarten aanwezig zijn.

Ontstaan van de manuscriptkaarten

De Manuscriptkaarten zijn gemaakt tijdens militaire verkenningen van de grensgebieden van het Koninkrijk der Nederlanden nadat België zich had afgescheiden. De originele manuscripten liggen in het Nationaal Archief in Den Haag. 

Tarieven

Manuscriptkaarten 1830-1840

soort levering prijs
kopie formaat A2 € 17,60
digitale kopie € 25,00

Verzendkosten van de kopie op A2-formaat zijn € 3,50

Raadplegen van de manuscriptkaarten kan op het Kadasterkantoor te Zwolle. Het eerste uur is gratis, daarna zijn de kosten per uur € 48,00.

Deze bedragen zijn vrij van btw.

Bestellen

Kaartbladen

Kaarten inzien 

De Manuscriptkaarten kunt u inzien aan de balie van het Kadasterkantoor in Zwolle. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. We vragen u hiervoor eerst een afspraak te maken met het formulier aanvragen bezoek balie.

Levering

Na ontvangst van uw bestelling sturen wij u de kaarten binnen 5 werkdagen toe per post. Digitale kopieën ontvangt u als TIFF-bestand op cd-rom.