Krayenhoffkaart

Krayenhoffkaart

Topografische kaart van de Bataafse Republiek gemaakt in opdracht van Baron Krayenhoff:

  • gemaakt tussen 1798 en 1822;
  • interessant document om te gebruiken bij historisch onderzoek.

Beschrijving

De Krayenhoffkaart bestaat uit negen kaartbladen op schaal 1:115.200. De eerste complete uitgave van deze kaartserie werd in 1979 herdrukt. Van de kaartbladen van de heruitgave kunt u kopieën bestellen.

Ontstaan van de Krayenhoffkaart

De Krayenhoffkaart is een overzichtskaart van de Bataafse republiek. Voordat de republiek in 1795 werd uitgeroepen, gebruikte men kaarten van de gewesten van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden (te vinden in het Nationaal Archief in Den Haag). Deze kaarten sloten niet goed op elkaar aan. Toen het gebied in 1798 een nieuwe administratieve indeling kreeg, ontstond de behoefte aan een kaart van de hele republiek.

Baron C.R.T. Krayenhoff (1758-1840) kreeg de opdracht deze nieuwe kaart te maken. Hij baseerde de kaart op een driehoeksmeting over het hele land. Tussen 1798 en 1822 voerde men de opname en de gravure uit. Het eerste kaartblad werd omstreeks 1809 gedrukt. De laatste gewijzigde druk werd gemaakt in ongeveer 1870.

Tarieven

Tarieven Krayenhoffkaart  
Krayenhoffkaart op papier, per blad* € 17,00
Digitale kopie € 24,00
Verzendkosten, per verstrekking (levering per post) € 3,50

Raadplegen verzameling op het Kadasterkantoor te Zwolle

- het eerste uur is gratis, daarna bedragen de kosten per uur € 48,00

* De gehele kaart bestaat uit 9 kaartbladen.

Deze bedragen zijn vrij van btw

Bestellen

Bestel de Krayenhoffkaart in de webwinkel. Om te bepalen welke kaartbladen u wilt bestellen, kunt u gebruik maken van de bladwijzer.

De Krayenhoffkaart kunt u ook op afspraak inzien aan de balie van het Kadasterkantoor in Zwolle.

Levering

Na ontvangst van uw bestelling sturen wij u de kopie(en) binnen 5 werkdagen toe per post. Hebt u gekozen voor een digitale versie (TIFF-bestand)? Dan ontvangt u een link zodat u de kaarten kunt downloaden. U kunt ook kiezen voor levering op dvd/cd rom. Het formaat is 89 x 96 centimeter.